Saken blir oppdatert.

Adevinta økte inntektene med fem prosent til 387 millioner euro i første kvartal. Det er 19 millioner mer enn i samme kvartal i fjor.

Rubrikkselskapet, som ble skilt ut av Schibsted i 2019, viser til sterk vekst i rubrikkmarkedet for stilling forbrukervarer og eiendom. Også motor vokser igjen etter flere utfordrende kvartaler, riktignok bare med to prosent.

På den andre siden falt omsetningen fra displayannonser med seks prosent som et resultat av et svakere annonsemarkedet. Også her byr bilbransjen Adevinta på trøbbel. Det er spesielt i denne bransjen at omsetningen svikter.

Driftsresultatet endte på 125 millioner euro. Det utgjør en nedgang på tre prosent eller fem millioner euro og er drevet av en vekst i personalkostnadene knyttet til oppkjøpet av Ebays rubrikkselskaper ifølge resultatmeldingen.

Adevinta er godt i gang med iverksettelsen av en ny strategi som de kaller «Growing at Scale» som innebærer at de trekker seg ut av en rekke land for å fokusere på de fem kjernemarkedene Tyskland, Frankrike, Spania, Benelux og Italia.

Så langt har Adevinta solgt Infojobs i Brasil og Kufar i Hviterussland. De er også på vei ut av Mexico, Australia og Sør-Afrika. 

- Jeg er fortsatt veldig positiv til de mange mulighetene vi har foran oss i 2022 og utover. På tross av de nåværende utfordrende omgivelsene, er jeg sikker på at de vil nå de finansielle målene vi har satt for dette året og våre mellomlange og langsiktige mål, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal.

Schibsted eier fortsatt 35 prosent av Adevinta. Aksjekursen til Adevinta har falt voldsomt i år i takt med en hel teknologisektor og tidligere i år tok Schibsted en kraftig nedskrivning på aksjene.

Så langt i år har Adevinta falt 45 prosent på børs og selskapet verdsettes i dag til drøye 75 milliarder kroner.