Lars E. Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI, og konsulent og partner Alf B. Bendixen i NSB/Marketing Best Practice utgjør duoen «Professoren & Praktiker'n» i et helt nytt TV- og podkastkonsept Kampanje lanserer i dag.

Konseptet beskriver de selv som en slags podkast på video der de sammen med gjester skal diskutere og ha gode samtaler om ulike relevante problemstillinger, begreper, utfordringer eller debatter i kommunikasjons- og markedsføringsfaget.

Målet er å lære noe nytt hver eneste gang.

- Alf og jeg er ikke alltid enig – vi kan faktisk både krangle og ha ganske kontroversielle synspunkter. Og vi skal ha gjester som har klare standpunkter. Målet er at du som lytter skal sitte igjen med ulike perspektiver på det vi snakker om. Og så kan du danne deg en egen mening, sier Lars E. Olsen.

Du kan se første episode her, eller lytte til den som podkast på Apple eller Spotify.

- Du kan ikke lede kreativitet
Første gjest ut er kreativ leder og partner i reklamebyrået Pol, Janne Brenda Lysø, og temaet er kreativitet. Janne Brenda Lysø står bak noen av landets mest prisvinnende kreative reklamekonsepter med DNBs Clooney-reklame og Norsk Tippings Otto-føljetong som bare to av mange eksempler.

- Kreativitet er kanskje evnen til å overraske og gjøre noe annet enn det som er forventet, sier Lysø i samtalen der «Professoren & Praktiker'n» forsøker å komme til bunns i hva som gjør markedsføring kreativ og hvordan man kan lede det kreative arbeidet i et byrå.

- Du kan ikke lede kreativitet, poengterer Lysø.

- Det handler om vite når folk står fast på en oppgave, når er det man trenger hjelp, hvilke team passer sammen, hvem er det som nå trenger å gjøre noe annet, og kanskje bytte litt om på en kunde fordi det har skjedd noe der som gjør at vi trenger noen nye hoder. Det er en ekstremt nydelig verktøykasse å ha den avdelingen vi har hos oss, fortsetter hun.

Å være kreativ er imidlertid ikke en tilstand man er i 24 timer i døgnet.

- En oppgave jeg veldig ofte får utenom jobben min er å skrive bursdagskort rett før vi skal inn på en fest. Da spør folk om ikke jeg kan skrive noe morsomt på kortet, jeg som er så kreativ. Men det er grenser for hvor gøy det blir å skrive på kortet og det er grenser for hvor spesielt det er å si gratulerer med dagen. 

Se første episode her: