Få andre ble hardere rammet av pandemien enn sponsor- og eventindustrien, men nå sier styreleder i Sponsor- og eventforeningen at «bransjen merker en ketchup-effekt etter to år med unntakstilstand.»

- Vi som bransjeforening har lagt ny strategi og løftet ambisjonsnivået for bransjesamarbeidet i tråd med medlemmenes ønsker. Vi er jo en forening som representerer to ulike disipliner - sponsoring og event. Noen ganger spiller disse sammen, men ofte opererer disse disiplinene også uavhengig av hverandre. Vi er opptatt av å ivareta begge sider, og har lagt en strategi som skal klare det, sier Vegard Arntsen, styreleder i Sponsor- og eventforeningen.

- Tre ulike profiler
Foreningen har allerede ansatt en ny daglig leder, og nå er det ifølge Arntsen også komme inn flere nye styremedlemmer.

- Vi har håndplukket de nye styremedlemmer til denne oppgaven, og er glad for å få inn tre ulike profiler som hver på sin måte vil bringe ny kompetanse inn i styret, sier han.

De tre er Trine Richardsen, administrerende direktør i Gyro, Hege Asplund, sponsoransvarlig i OBOS og Marte Strand, prosjektleder Green Producers Tool i Babusjka

- Jeg opplever at det er høye ambisjoner på bransjens vegne i den nye strategien Sponsor- og eventforeningen har lagt, og jeg ser frem til å bidra til realiseringen av denne.  Event- og opplevelsesbasert kommunikasjon som virkemiddel kommer til å få enda større plass i utviklingen av sterke merkevarer og jeg tror vi som bransje vil ha stor nytte av å jobbe sammen om utviklingen av faget. Her har bransjeforeningen en viktig rolle som jeg gleder meg til å bli en aktiv del av, sier Trine Richardsen til Kampanje.

Les også: Hun blir ny daglig leder i Sponsor- og eventforeningen: - Denne bransjen kan flytte fjell

- Bobler av kreativitet
Hege Irene Asplund, sponsoransvarlig i OBOS, mener «foreningen spiller en viktig rolle i utviklingen av fagområdet».

- Vi står foran en spennende tid, etter to år med store begrensninger. Jeg opplever at bransjen bobler av kreativitet, sier Asplund.

Marte Strand fra Babusjka og prosjektleder for Green Producers Tool har et særlig engasjement for miljøsaken knyttet til arrangementer.

- Jeg takket ja til å sitte i styret til Sponsor- og eventforeningen fordi jeg brenner for klima og arrangementer, og mener at Sponsor- og eventforeningen har kraft og mulighet til å skape positive endringer til det beste for klimaet, sier hun.

I tillegg til de nye medlemmene består styret i Sponsor- og eventforeningen nå av Cathrine Instebø, Kenneth Fredstie, Siri Nodland, Rune Bjerke, Iren Kjus og Linda Eng Strand.

Klar for nye sponsorpriser
Styreleder Vegard Arntsen gleder seg nå til å kunne invitere bransjen til en ny fagdag og nye sponsor- og eventpriser den 4. mai.

- Vi ser frem til å invitere hele bransjen til en innholdsrik dag med påfølgende festmiddag og prisutdeling. Kanskje er dette bransjen hvor også den største endringen og innovasjonen har vært, da langt på vei mange i bransjen hadde yrkesforbud, så vi gleder oss til å se innsendte jobber for siste år. Juryene sitter klare og søknadsfristen er ikke før 19.4, så det er fremdeles tid til å søke, sier Arntsen.