Det skandinaviske kreative tech-grupperingen Noa, som består av en rekke selskaper innen kreativitet, tech og data, melder om oppkjøpet av de to finske selskapene i en pressemelding. De går ikke ut med kjøpssummen, men Finansavisen skriver at Noa nå kan plusse på 150 millioner kroner på byråinntekten

- Ved å gå inn i det finske markedet blir vi en fullverdig nordisk spiller. Bob the Robot og DK&A er begge ledende aktører innenfor sine respektive områder; Bob the Robot er det ledende og et av de mest prisbelønte kreative reklamebyråene gjennom de siste 10 årene, mens DK&A til sammenligning er en nykommer som leverer enestående digitale produkter og tjenester. Sammenlagt vil NoA ha mer enn 140 ansatte i Finland som betjener kunder lokalt, regionalt og internasjonalt, sier Thomas Høgebøl, arbeidende styreleder og grunnlegger av NoA.

Ifølge Noas konsernsjef, Mikael Jørgensen, har Noa en nøye planlagt strategi når det gjelder å invitere nye selskaper ombord. 

- Når vi planlegger vår vekst – og i dette tilfellet vår ekspansjon til Finland – bruker vi i Noa en «playbook» til å vurdere selskaper. Vi så at både Bob the Robot og DK&A var perfekte matcher da de begge leverer eksepsjonelt arbeid og resultater for sine kunder. Samtidig har de en kultur som fremmer samarbeid og støtter ekte, godt håndverk. Det er akkurat dette tankesettet som kreves for å bli en del av NoA-familien – et tankesett som er avgjørende for å fungere som strategiske partnere og betjene våre kunder på den beste måten; som spesialister på kundedrevet vekst, sier Jørgensen. 

Skal eksportere «finsk kreativitet»
Både Bob the Robot og DK&A fortsetter med sine egne merkevarer som heleide datterselskaper av Noa Finland.

Ifølge meldingen kan det prisvinnende selskapet Bob the Robot kan vise til en merittliste hvor de har levert «resultatdrevet kreativitet i alt fra integrerte kampanjer til forretningsdesign». 

- Vi gleder oss til å kunne eksportere finsk kreativitet på toppnivå ved å hjelpe våre nåværende kunder med å lykkes også utenfor landets grenser samt å kunne betjene utenlandske kunder side om side med de beste kreative byråene i Norden, sier sier Miska Rajasuo, administrerende direktør i Bob the Robot.

- Vi kunne ikke fått en bedre partner enn NoA når vi nå skal ta steget ut i det internasjonale markedet. Sammen er Bob the Robot og NoA en perfekt match. Vi deler de samme verdiene og kreative visjonene for fremtiden, og vi er begge lidenskapelig opptatt av å skape målbar effekt for våre kunder, fortsetter Rajasuo. 

DK&As designere og ingeniører leverer digitale løsninger til kunder som  Deutsche Bahn, Kesko, Sector Alarm, OP og Wella.

- Vår lidenskap for mennesker, kultur og produkthåndverk har mye til felles med NoAs samarbeidskultur og kjærlighet for håndverk. Å bli medlem av en så allsidig familie med et virkelig unikt digitalt konsulenthus, er et spennende neste steg for oss i DK&A. På denne måten får vi internasjonal rekkevidde og tilgang til en langt bredere skala av ferdigheter og talent. Med NoA har vi endra bedre forutsetninger og muligheter til å levere Minimum Viable Magic til våre kunder over hele verden, sier Tom Jacobsson, administrerende direktør i DK&A.