Som Kampanje skrev mandag, har flere dagligvarekjeder valgt å kaste ut russiske varer fra butikkhyllene. 

Det var Meny som var først ut med å fjerne rundt 20 varer med Russland som opprinnelsesland fra sitt sortiment.

- Våre tanker går til Ukraina. I solidaritet tar våre butikker nå ut alle varer som er fra Russland. Og for å støtte Ukraina, tar vi gjerne inn nye produkter fra Ukraina, sa administrerende direktør Vegard Kjuus i Meny til Kampanje.

Les mer: Meny og Coop kaster russiske varer ut av butikkene

Fjerner vodka
Nå følger også Travel Retail Norway etter. De driver tax-free-utsalget på de norske flyplassene Gardermoen, Trondheim Værnes, Bergen Flesland, Stavanger Sola og Kristiansand Kjevik.

- Vi fjerner russiskproduserte varer. Det er fem typer vodka, skriver kommunikasjonssjef Haakon Dagestad i en tekstmelding til Kampanje.

Han begrunner avgjørelsen med solidaritet med Ukraina.

Vimonopolet venter
Kampanje var også i kontakt med Vinmonopolet mandag.

Vinmonopolet forholder seg til myndighetenes anbefalinger og fører ikke egen politikk på alkoholutsalget, forteller kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet. 

- Kommer det en anbefaling om ikke å selge russiske produkter, vil vi selvfølgelig stanse det salget, sier han til Kampanje.

Det er kun ett russisk produkt i basisutvalget til Vinmonopolet i dag, men enkelte butikker har valgt å ta inn annen russisk vodka, blant annet, som følge av den lokale etterspørselen.