Landets største sportskjede har tidligere kommet med noen virkelige store reklameproduksjoner i forkant av store mesterskap, og tilbake i tid var det store kampanjer både i forkant av OL i Sotsji og OL i Rio i henholdsvis 2014 og 2016. Siden har XXL vært på en liten reklamereise uten de helt store filmene, men nå er nok nok for sportskjeden.

Les også: XXL med Putin-stikk

I en krysning av actionsport og actionkomedie, setter XXL bokstavelig talt utfor i en leken jakt på en rosa kanin av en skikjører gjennom landskapet i Pyreneene

- For oss handler skikjøring om å komme seg ut og ha det gøy. Det spiller ingen rolle om du er helt ny i bakken, erfaren parkrotte eller har pudder på hjernen. Vinteren er en lekegrind med nok plass til oss alle. Dette ville vi formidle i en fortellende skifilm. En film som forener oss alle i gleden og spenningen, i det å samles og utfolde seg med vinteren som felles boltreplass, sier merkevaresjef i XXL, Ida Abrahamsen, til Kampanje.

Totalt er det med 100 skikjørere i filmen som er spilt inn i den franske byen la Mongie i Pyreneene. Kaninen spilles av de erfarne franske skikjørerne Alex Remonnay og Leo Fourcade.

- OL er en fin timing
Sandra Nordheim
ansvarlig for sosiale medier, design og innhold i XXL sier startskuddet for kampanjen er tilpasset vinter-OL i Beijing.

- Det var en anledning og en fin timing for lansering av kampanjen. Det er også en stund siden sist vi laget en så stor produksjon, så det er også litt kjekt, sier Nordheim til Kampanje.

Hun sier XXL ønsker «å være til stede» når det avvikles et så stort arrangement som OL.

- Ja, vi ønsker å være et samlingspunkt rundt sport og å være til stede i folks mindset når det skjer store ting. Da er de store brandingfilmene en fin måte å gjør det på, det omfavner også vårt formål om å være «All sports united – sports unite all», sier hun.

Her kan du se den nye reklamefilmen til XXL

Jobber med organisk spredning
Hun sier det er laget både kortere versjoner og noen lengre versjoner og filmene skal også vises på TV 2, Nent og Discovery.

- Men det er en digital first-kampanje og vi har et nytt suksesskriterium som vi skal følge nøye, og det er organisk spredning. Det er et viktig mål for oss og det har også med sjangeren vi har gått for. Ser du på Red Bulls filmer så går de viralt fordi det er kult og underholdende. Både innholdet i kampanjen og måten vi gjør spredningen på er litt annerledes enn det vi tidligere har gjort, det synes vi er både spennende og fremoverlent, sier hun.

- Hva tenkte du når du så skikjøreren i rosa kanindrakt?

- I etterpåklokskap har jeg tenkt på at han kanskje burde vært knallgrønn, men jeg synes umiddelbart det var et lekent element og du trenger det for å drive historien fremover. Det er også det fine med å jobbe med Anorak, som både utfordrer og overasker oss. Hvis ikke hadde det bare vært som en hvilken som helst skifilm. Men vi ville ha noe med glimt i øyet og med lekenhet. Uten den rosa kaninen ville det fort blitt for glossy for XXL som skal være for alle entusiaster der ute, sier hun.

Anorak står bak
Bak filmen står Anorak, Einar Film og regissør Eivind Holmboe, som teamet opp med DOP Baptise Sjöström og Simon Favier, kjent fra sine høyt anerkjente arbeider med Audi og Candide Thovex.

- Med et bredt publikum som spenner fra skiproff til nybegynner, på tvers av fire land, visste vi at vi måtte lage noe som var like underholdende som det var skivennlig og vågalt, sie det kreative teamet i Anorak, Jens-Petter Aarhus og Hallvard Fjeldbraaten.

Aarhus sier de bestemte seg for å lage en skifilm som ikke bare var «full av imponerende triks og stunts, men også inneholdt en krysning av actionsport og actionkomedie.» En sentral person i valg av location var regissør Eivind Holmboe som også er svært skiinteressert, får Kampanje opplyst. 

- Jeg har aldri laget en skifilm som dette før. Vi hadde en sprø innspilling i høyt tempo som viste seg å være bli veldig moro, sier Holmboe.

Med på teamet fra Anorak finner en også Hallvard Fjeldbraaten, Pål Høier-Andreassen, Eirik Johansen, Magnus Høgberg Hansen, Kine Werenskiold, Silje Tobiassen, Louise Marie Pedersen, Yngve Nilssen, Silje Strømmen og Nökkvi Thorsteinsson. Produsent har vært Sverre Wegge Gundhus og Guri Neby. Produksjonsleder har vært Jonas Grimeland.