I fjor droppet Tine påskekrimmen på melkekartongene til fordel for et digitalt univers. Nå gjør den analoge krimmen et comeback kjøkkenbordet. Fjorårets grep vakte nemlig sterke reaksjoner hos folk.

- Fjorårets folkeopprør er et tydelig bevis på at Tine og produktene våre betyr noe ekstra for folk. Det er både vi og de nesten 9.000 melkebøndene som eier Tine utrolig glad for. Så i år er vi tro mot fjellvettreglene og erkjenner at det faktisk ikke er en skam å snu, sier Ole Martin Buene, kommunikasjonsdirektør i Tine, i en pressemelding.

Alt blir imidlertid ikke som før. Tegneseriedetektiven Ulf Ulvheim, som har vært på kartongen siden 2011 gjennom forfatter Gunnar Staalesen og illustratør Arild Midthun, byttes ut med påskekyllingen Tine introduserte i markedsføringen sin i fjor.

– I fjor ble Kari og Ola introdusert for Tines påskekylling for første gang. Vi er veldig glade for å kunne avsløre at det er hun som blir hovedkarakteren når vi nå ønsker påskekrimmen velkommen tilbake på kartongene våre, fortsetter Buene.

Bak tegneserien står forfatter Bobbie Peers og illustratør Sandra Steffensen.

- Det er med skrekkblandet fryd jeg har tegnet frem de nye karakterene som skal pynte millioner av melkekartonger frem mot påske. Tines melkekrim er jo nærmest ikonisk å regne, sier Sandra Steffensen.

- Som en ihuga påskekrimelsker, var det en sann glede når jeg ble spurt om å levere krim til Tines påskemelk. Dette er garantert det største opplaget jeg har blitt trykket i. Det er med en viss ærbødighet og kriblende forventning jeg sender dette ut til det melkedrikkende, norske folk, sier Bobbie Peers.

Den nye påskekrimmen opptar også bare én av kartongens fire sider.

- Hovedpoenget med endringen i fjor gjelder fortsatt. Vi tror folk flest ønsker å velge Tine, men vi vet også at det går fort i butikken. Da må vi sørge for at det ikke er noen tvil for forbrukerne som nettopp vil ha Tinemelk med et tydelig visuelt uttrykk. Nå får vi til begge deler, det beste fra to verdener, sier Buene.