Norgesgruppen-kjeden Meny vil fjerne alle russiske varer fra butikkhyllene sine i solidaritet med Ukraina.

Det bekrefter administrerende direktør Vegard Kjuus overfor Kampanje.

- Våre tanker går til Ukraina. I solidaritet tar våre butikker nå ut alle varer som er fra Russland. Og for å støtte Ukraina, tar vi gjerne inn nye produkter fra Ukraina, skriver Kjuus i en tekstmelding til Kampanje.

20 varer tas ut
Totalt skal det være snakk om rundt 20 varer fra 12 russiske leverandører som kjeden har hatt salg på det siste året som nå forsvinner ut av butikkene. Det dreier seg hovedsakelig tørrvarer som sjokolade og andre sukkervarer, kjeks og hygiene.

- Hvor mange produkter det er snakk om per butikk, vet vi ikke ennå, men trolig ikke så mange, forteller Meny-sjefen videre.

- Hva skjer med varene? Sendes de tilbake eller kastes de?

- Jeg snakket med Asko nå (Norgesgruppens leverandør, red. anm.) og varene i hyllene vil bli tatt vare på og gitt til veldedighet. De vil ikke bli kastet, svarer Kjuus.

Meny-sjefen fortalte først om avgjørelsen i et innlegg på Linkedin mandag formiddag.

Coop stopper innkjøp
Også Coop-kjedene og Rema 1000 vil stanse salget av russiske varer.

- Coop stopper innkjøp av russiske varer. Det er snakk om et fåtall produkter, da vi har veldig lite varer fra Russland, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, til Kampanje.

- Coop ønsker ikke å bidra til matsvinn og selger ut de russiske varene som allerede er i butikk, sier Kristiansen.

Line Aarnes, direktør for kategori og innkjøp i Rema 1000, har et lignende budskap:

- Vi stopper innkjøp av råvarer som har opprinnelse i Russland. Det er snakk om et svært begrenset antall varer og vi jobber med å finne alternativer. For å begrense matsvinn avvikler vi varene ved å selge ut det vi allerede har kjøpt inn.

Les også: Slik er Putins propagandakrig: - Avhengig av en viss oppslutning i befolkningen

Rydder hyllene:

Administrerende direktør i Meny, Vegard Kjuus, vil ikke lenger selge russiske varer, i solidaritet med Ukraina. Foto: Norgesgruppen