Saken er oppdatert med kommentarer fra konsernsjefen i Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

En av konserntoppene i Hurtigruten slutter, og det er ingen ringere enn Stine Steffensen Børke. Børke kom til Hurtigruten for snart tre år siden etter å ha jobbet mange i flyselskapet Norwegian.

Hun kom til Hurtigruten som konserndirektør for markedsføring og merkevare, i Hurtigruten, men har det siste snaue året også hatt det kommersielle ansvaret i gruppen som i dag teller områdene «Norge», «Expeditions» og støttefunksjonene som ligger i «Group».

- Ja, det stemmer. Jeg går over i en ny jobb, sier Steffensen Børke til Kampanje.

- Ønsker henne alt godt
I Hurtigruten jobbet Steffensen Børke sammen med sin tidligere sjef i Norwegian, Daniel Skjeldam

- Jeg har kjent Stine i mange år og hun har vært sentral i å transfomere Hurtigrutens salgs- og markedstilnærming, noe som har gitt oss muligheten til å få enda flere gjester på det globale markedet. Vi vil savne henne som kollega og jeg har ingen tvil om at nun vil levere sterke resultater hos sin nye arbeidsgiver. På vegne av meg selv og hele konsernledelsen ønsker jeg henne alt godt i hennes nye jobb, sier Skjeldam til Kampanje.

Les også: Flyr fra Norwegian til Hurtigruten: - Hun er den råeste merkevarebyggeren i Norden

Den nye jobben til Steffensen Børke er som markedsdirektør i teknologiselskapet Fell Technhology. Fell Tech utvikler og produserer innovative sikkerhetsprodukter og -tjenester for «å tilby økt sikkerhet, frihet og en enklere hverdag for alle.» 

- Jeg gleder meg enormt til å kunne være med på å ta Fell Tech videre ut i nye markeder. Selskapet har en unik posisjon og skal nå ytterligere kommersialisere sine løsninger i Norge og utlandet. De har kommet langt med spennende innovasjon og gode løsninger gjennom sin dedikerte bruker fokus og unike teknologi. Jeg ser frem til å bli en del av teamet og den sterke kulturen og bidra til selskapets videre vekst, sier Stine Steffensen Børke i en melding Kampanje får tilsendt torsdag kveld.

Til Kampanje sier Steffensen Børke at hun var klar for å prøve noe annet.

- Jeg hadde lyst til å være med å bygge ett spennende selskap og en spennende merkevare. Fell Tech har et veldig spennende potensial, så det hadde jeg veldig lyst å være med på når den muligheten kom, sier hun.

Selskapet som altså utvikler sikkerhetsprodukter innen blant annet marine, bolig og bygg ledes av den tidligere teknologitoppen Michael Jacobs som sluttet i Atea i oktober i fjor. Jacobs er også kjent fra tilsvarende stillinger i Microsoft og Dell Technologies.

Selskapet holder til i Drammen og er lite sammenlignet med Børkes siste arbeidsplasser i Hurtigruten og Norwegian. Kun et tyvetalls medarbeidere jobber på hovedkontoret i Drammen, og selskapet hadde en omsetning i 2020 på snaue 30 millioner kroner.  

- Selskapet har utviklet meget gode produkter og tjenester og jeg ser frem til å kommersialisere og bygge sterke merkevarer for å vokse inn i nye markeder, sier Steffensen Børke.

I tillegg til jobben i Hurtigruten bidro Steffensen Børke også inn i arbeidet med å internasjonalisere og kommersialisere Norwegian og hun har også lang erfaring fra ledende stillinger i Telenor.

Den nye kommersielle direktøren i Hurtigruten etter Steffensen Børke heter Steven Taylor.