For et snaut år siden ble det klart at Schibsted hentet flere av de største podkast-profilene til NRK over til sin store satsing på lyd, to av disse var Herman Flesvig og Mikkel Niva. Nå er det snart klart for premiere på den podkastproduksjonen til Flesvig og Niva, og dermed har også reklamebyrået SMFB fått i oppgave å utvikle navn, visuell identitet og kommunikasjonen rundt programserien.

Tidligere denne uken ble navnet på den nye podkastsendingen kjent og den populære duoen bytter går nå fra «Friminutt» til «Storefri».

- Det var en utrolig morsom reise å prøve å samle disse to gutta. Vi ønsket å bygge et univers der gutta selv er like stor del av det kreative konseptet. Dette resulterte i en løsning der alle får et lite innsyn i Herman og Mikkel sin verden, via skriblerier og kreativ nonsens, sier designer Daniel Blaker i SMFB.

Les også: Herman Flesvig og Mikkel Niva klar med ny podkast: - Like meningsløst som før

Da NRK fikk høre navnet var det en lite overrasket radiosjef Cathinka Rondan som snakket med Kampanje.

- Dette gjettet vi strengt tatt på før nyhetene i dag. Vi ønsker de masse lykke til, sa Rondan.

SMFB har fra tidligere også gjort omprofileringen av podkasten «Papaya» til Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim, også den distribuert på PodMe.

- Vi er veldig fornøyde med samarbeidet med SMFB og hjelpen vi har fått med å gi Mikkel og Hermans nye podkast en fresh ny profil, forteller norgessjefen og redaktør i PodMe, Kristin Ward Heimdal.

Daniel Blaker i SMFB mener «det har vært en utrolig inspirerende og energifull reise.»

- Samarbeidet med temaet i PodMe har vært helt supert. Helt klart en annerledes kunde og byråprosess dette, sier Blaker.

Teamet i SMFB har foruten Daniel Blaker bestått av designer Fredrik Melby, prosjektlederne Mari Jacobsen og Stine Farstad, kreatørene Thomas Askim og Hans Martin Rønneseth og med sjefen selv Kristian Kristiansen som konsulent. Foto har Kimm Saatvedt fra Hest Agentur stått for.