For første gang i Kampanjes historie tar vi nå sikte på å endelig kunne gå i gang med en undersøkelse og en kåring som har som mål å finne landets beste markedssjef.

- Vi respekterer alle andre kåringer innenfor markedsføringsfaget, det være seg både Anfo Effekt og Årets markedsfører, og mange av dem samarbeider vi allerede om i Kampanje, men nå mener vi det er på tide med en mer personlig kåring som også hedrer markedssjefen. Vi har latt oss inspirere av våre svenske kolleger i Resumé som har gjort dette med stor suksess i Sverige i mange år allerede. Nå skal vi bygge opp noe tilsvarende også i Norge, sier Kampanjes redaktør, Knut Kristian Hauger

Her kan du nominere din kandidat og lese mer om «Årets markedssjef»-kåringen: Nominer din kandidat her!

Arbeidet med å finne årets markedssjef blir en omfattende oppgave, men til å lede arbeidet har Kampanje invitert med inn noen av landets aller skarpeste medier- og markedsføringsmennesker med erfaring fra hele kommunikasjonsbransjen og det på aller høyeste nivå. Undersøkelsen og kåringen vil bygge både på kvantitative og kvalitative data og til å lede arbeidet har Kampanje fått Aller Medias kommersielle direktør Bente Klemetsdal.

- Er det mange flinke markedssjefer i Norge? 

- Ja, det er det. Også synes jeg det er et veldig positivt tiltak av Kampanje å sette i gang dette. Jeg tror dette er sårt trengt, fordi vi trenge å bli inspirert av flinke folk. Så dette gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å lede juryen sammen med mange flinke folk, sier Bente Klemetsdal.

- Hva kjennetegner en god markedssjef? 

- At du aldri blir fornøyd. Det å alltid utforske, søke, se og prøve nye ting, er viktig. Men så er det sånn at det du gjorde for to år siden også kan fungere i dag, selv om rammebetingelsene har endret seg. Det er jo noe korona har vist oss, sier Klemetsdal  

Kampanje tok en prat med noen av medlemmene i den første Årets markedssjef-juryen. 


- En meget kompetent jury

Aller-direktør Bente Klemetsdal har også fått med seg en sterk, kompetent og faglig bred jury på laget i Espen Haugen fra Los & Co, tidligere Rema 1000-direktør og DNB-topp, Trond Bentestuen som i dag er selvstendig næringsdrivende, Alf Bendixen fra NSB Marketing Best Practice, Lise Tangen Hansen i Papirfly, Aram Z. Vaughan fra No Name og markedsføringsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH.

- En god markedssjef har evne til å tilegne seg nok innsikt og forståelse av sin målgruppe, samt gå fra å pushe produkter og tjenester til å dekke behov uten å involvere for stor grad internpolitikk. Man må kunne være sin målgruppes talerør og skape historier som setter seg i folks hoder og hjerter, sier Aram Zarkoob Vaughan.

I tillegg deltar også kommersielt ansvarlig i Kampanje, Nina Gade Tenvik,i juryen. 

- En mer kompetent jury kan vi ikke tenke oss. Men det er viktig å understrek at vi med dette arbeidet ønsker å strekke oss langt for også å legge kvantitative data til grunn for kåringen. Vi er derfor glade for at vi har fått med oss sterke miljøer som Penetrace og Nielsen på laget som vil fasilitere og bringe data inn i arbeidet, sier Tenvik.

Også Tenvik gleder seg til å ta fatt på arbeidet der planen er å presentere resultatene på et større arrangement den 12. mai 2022. 

- Med «Årets markedssjef» ønsker vi å vise frem enda mer av det fremragende markedsføringsarbeidet som gjøres på det norske markedet, og den enkelte markedssjef eller markedsdirektør for på den måten å inspirere til enda bedre markedsarbeid og samtidig drive faget videre, sier Tenvik.

Jakter kandidater i mange kategorier
Før selve kåringen vil juryen og Kampanje presentere et større antall nominerte som er med å kjempe om den gjeve tittelen, men det vil også bli kåret vinnere innenfor flere kategorier som dagligvare, bank/finans/forsikring, reiseliv, retail, telecom og ikke-statlige organisasjoner. I tillegg blir det også klasser for start-ups og den store FMCG-kategorien (fast moving consumer goods, red. anm.)

- Med så mange dyktige markedsførere der ute som hver dag leverer ekstraordinære resultater, som tør å ta sjanser og til enhver tid tilegner seg ny kunnskap og setter den ute i live, synes vi at det ikke er mer enn på sin plass at vi finner dem og kårer dem som vinnere innenfor sin kategori, sier Tenvik.

Kåringen vil som sagt finne sted 12. mai i år i de nye lokalene til Nio i Oslo og det er åpent for å sende inn nominasjoner frem til 1. april.