Det åpnes for opptil 200 personer på innendørs arrangementer med faste sitteplasser, mens man utendørs kan man være 200 personer uten faste tilviste plasser. Innendørs blir grensen på 200 personer med faste sitteplasser, men forutsetter at smittevernet blir ivaretatt. Det stilles krav til smittevern, avstand og munnbind. Det kom frem på en pressekonferanse i regi av regjeringen torsdag kveld.

- Antallsbegrensninger på arrangementer har store konsekvenser for hele verdikjeden i både kultur-, idretts- og frivillighetssektoren. For å lette på noe av byrden har derfor regjeringen utvidet antallsbegrensningen for arrangementer, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap).

Trettebergstuen sier regjeringen har startet arbeidet for å finne løsninger som gjør at man kan tillate flere publikummere i store innendørs lokaler, samtidig som smittevernreglene ivaretas på en god måte.

- Vi jobber med løsninger for å tilpasse antallsbegrensningene bedre til størrelsen på lokalet. Målet er at for eksempel store konsertarenaer og ishockeyhaller kan slippe inn flere. Vi håper dette er klart allerede neste uke, sier Trettebergstuen.

- Meteren gjør det vanskelig
Daglig leder i Sponsor- og eventforeningen, Janett Haukland, representerer de fleste av landets eventbyråer som i snart to år har slitt med delvis yrkesforbud. 

- All økning er bra. Vi kan få noe mer aktivitet, men det er en-meteren som gjør det vanskelig. Det er ikke bare å åpne igjen i morgen slik som restauranter kan. Men som sagt, dette er tross alt gode nyheter. Så håper vi de innfører koronapass slik at alt kan åpnes opp helt igjen, sier Haukland til Kampanje torsdag  kveld. 

De nye tiltakene gjelder fra midnatt natt til fredag og gjelder inntil videre i fire uker.