Avtalen er blant de største sponsoravtalene for en enkeltutøver i norsk brytehistorie, og den første til en kvinnelig bryter ifølge DNB.

- Ett steg nærmere målet om OL-gull, sier bryter Grace Bullen.

- Det er betryggende økonomisk å ha en samarbeidspartner som hjelper meg å tro på det jeg satser på. Sponsoratet er nok til at jeg ikke må jobbe like mye ved siden av og nok til at jeg kan satse for fullt inn mot OL i 2024, fortsetter Bullen.

Med banken i ryggen får hun nå mer tid til trening og hvile. I tillegg til dette har Bullen en ekstra utfordring som gjør at hun må koste på seg utenlandsreiser fra tid til annen. Og det er for å finne jevngode brytere å trene med og mot.

- For å bli verdens beste bryter må man sparre med jevngode eller bedre brytere. Å ha en ordentlig hovedsponsor gjør at jeg kan opprettholde en trygg base hjemme og samtidig få utenlandske brytere hit som jeg kan sparre med over tid, forteller Bullen.

Hun forteller at det kom som et lite sjokk at gigantselskapet sa ja til å bli samarbeidspartner.

- Jeg trodde aldri at jeg skulle få en hovedsponsoravtale med en så stor samarbeidspartner som DNB. Det kom som et sjokk på meg da de sa ja. Jeg har ofte fått nei fra andre aktører fordi jeg driver med en enkelidrett. For de som kommer etter meg viser det at om man gir alt, går det til slutt. Det betyr mye for idretten generelt og kvinnebryting spesielt, sier Bullen.

Viktig for likestilling og mangfold
Maredsdirektør i DNB, Aina Lemoen Lunde, forteller at det er viktig for DNB som hovedsponsor å løfte frem både likestilling og mangfold i idretten.

- Proffsatsing for kvinner er ekstra utfordrende, da de aller fleste må jobbe ved siden av i stedet for å satse fullt ut på idretten. Sånn har det også vært for Grace. Derfor er vi både stolt av å ha henne med på laget og muligheten til å bistå på veien hennes mot OL-gull, sier Lunde.

Banken vil også tette kapitalgapet mellom kvinner og menn, også ved hjelp av sponsoratet av Bullen.

- Avtalen med Grace er en naturlig forlengelse av sponsorstrategien vår der vi bruker investeringene aktivt for å bidra til å jevne ut kjønnsforskjeller og bidra til økt mangfold. Dette gjelder spesielt økonomiske kjønnsforskjeller som vi belyser i #huninvesterer-satsingen vår, forteller Aina, og legger til:

-  Grace styrer alt av økonomi selv og sparer jevnlig, men hun har ikke begynt å investere ennå. Det ser vi frem til å hjelpe henne med.

Utfordrer Lunde til brytekamp
DNB har store ambisjoner for Grace som brytesjerne og investor.

- Grace er allerede en av verdens beste kvinnelige fristilsbrytere. Vi ønsker å gjøre henne til den bryteren i verden med de smarteste økonomiske investeringene, sier Lunde.

Bullen selv er klar for utfordringen og sender samtidig en motsatt vei til DNB.

- Senere i år skal jeg til DNB og ha brytetrening med deres ansatte. Da utfordrer jeg Aina til en runde på matta, så får vi se om jeg er i rute til OL eller ikke, sier Bullen.

DNB vil ikke gå ut med verdien på avtalen.