Tidlig i år skrev Kampanje om at Torny Hesle og Ingrid Lea startet opp sitt eget «småbyrå», Torny & Ingrid, etter over ti år i reklamebransjen. 

Nå står de bak lanseringskampanjen til det norske proptech-selskapet Carrot, «Trash is King», som har som mål å gjøre søppelsortering og materialgjenvinning mer attraktivt. 

Midt i førjulstida på Norges største kjøpesenter, Sandvika Storsenter, kan kundene nå betale produkter av resirkulerte materialer med søppel.

Eksempelvis kan en stekepanne sikres for 62 makrell i tomat-bokser, eller en pocketbok for tolv eggekartonger. 

– Kun 8 prosent av verdens materialer er sirkulære i dag, og det er det på høy tid å gå nye veier for å skape interesse for materialgjenvinning. Når hver og én kan belønnes for god sortering blir det straks mer interessant, sier Tore Totland, administrerende direktør i en melding Carrot. 

- Må tro på at innsatsen teller
Selskapet har utviklet en app for måling av sorteringsgrad for avfall, hvor belønning av god oppførsel står sentralt i selskapets filosofi. Det gjenspeiles i alt fra produktutvikling og identitet, til holdningsendrende aktiviteter hos brukerne.

– Vi er avhengig av å engasjere folket dersom vi skal få flere sirkulære materialer. Det er de som står hjemme ved kjøkkenbenken og som jobber i kontorer og butikker som må bry seg og tro på at innsatsen teller. Lanseringskampanjen «Trash is King» demonstrerer dette på en glimrende måte og har skapt stor interesse, sier Maria de Perlinghi. Hun er partner i Norselab, en av Carrots største investorer, og har bistått selskapet gjennom rebranding og lansering.

Designbyråene Goods og Heydays har vært Norselabs samarbeidspartnere for utviklingen av Carrots nye navn og designprofil.

Les også: Bylarm vil gi Festival-Norge et digitalt løft: - Kommer til å vokse frem en ny økonomi

 - Folk tar det på alvor
Torny & Ingrid, som har stått for kampanjeutviklingen, mediekjøpene og eventproduksjonen, har vært i tett dialog med Clear Channel og Modus Design under utviklingen av kampanjen. 

- Vi ønsket å gi sluttbrukerne en forsmak på den sirkulære fremtiden Carrot jobber mot, og selv om det krever litt er det gøy å se at folk tar det på alvor og saumfarer huset etter riktig mengde PET-plast, kaffegrut og aluminiumsavfall, sier Torny Hesle i Torny & Ingrid.

En helside i Aftenposten forrige lørdag minnet folk om at avisen kunne brukes som betaling for en pocketbok, ettersom lørdagsutgaven og den annonserte pocketboken veier eksakt det samme.

– Kjøkkenvekta har gått varm i det siste og vi har veid alt fra stekepanner og bøker til regninger, aviser og makrell i tomat-bokser. Det har vært viktig å få detaljene korrekt ettersom Carrot gir konkret data for alt som sorteres. Og jammen kom noen innom standen med nøyaktig 62 tomme bokser makrell i tomat og fikk kjøpt seg en stekepanne også, sier Ingrid Lea i Torny & Ingrid.