Posten har vært sponsor av Norges håndballforbund i over 30 år og flere skal det bli. Den nye sponsoravtalen strekker seg fra sommeren 2022 til 2026.

- En generalsponsor skal favne bredt, og bidra inn mot både topp og bredde. Det gjør virkelig Posten, og det gjenspeiles godt i den nye avtalen. Vi er derfor svært fornøyde med forlengelsen, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge gleder seg over den nye avtalen.

- «Posten og håndball, er ikke de kjærestepar?», var det en som sa da vi diskuterte å fornye sponsoravtalen. Og det er så enkelt. Folket elsker håndball, og det gjør vi i Posten og Bring også. Som sponsor i over 30 år har Posten fått bidra til en gullalder i norsk håndball – og vært med på en lang rekke internasjonale triumfer. I årene som kommer vil Posten-logoen fortsatt prege draktene til Håndballjentene, og Bring-logoen forblir synlig på Håndballguttas drakter, sier Gjølme.

Betaler 40 mill.
Avtalen som utløper neste år har hatt en verdi på 40 millioner kroner over fire år. Markedsdirektør Monica Solberg i Posten bekrefter til Kampanje at også den nye avtalen ligger på cirka 40 millioner kroner over fire år.

- Det er ingen store endringer i det økonomiske aspektet fra den forrige avtalen i. Noen endringer er det, men økonomisk er vi omtrent på det samme nivået som tidligere, sier hun.

De kommersielle inntektene til Norges Håndballforbund for 2022 er beregnet til å bli 70 millioner kroner ifølge kommersiell sjef i Norges Håndballforbund, Jan-Erik Aalbu.

- Det kan bli høyere, blant annet er det avhengig av antall landskamper vi kommer til å ha på norsk jord. Budsjettet har økt bra de siste fem-seks årene, det øker gradvis hele veien, sier han til Kampanje.

Foruten Posten, har Norges Håndballforbund fornyet avtaler med både Gjensidige og Rema 1000.

- Norsk håndball ønsker å assosiere seg med partnere som bidrar positivt i samfunnet, og som vi kan lære av. Derfor er det ekstra hyggelig at den nye avtalen setter ekstra fokus på to områder som er avgjørende for å lykkes fremover: Posten er en pionér på bærekraft og innovative løsninger rundt post og logistikk. Her skal vi lære og utfordre hverandre til å gjøre våre arrangementer enda mer bærekraftige, sier Aalbu.

Satser på mangfold
Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten forteller at de i den kommende perioden vil legge vekt på å styrke verdier som bærekraft og mangfold.

- Vi ønsker med våre erfaringer å bidra til en mer fargerik håndball slik at enda flere skal få muligheten til å oppleve håndball-glede, sier Gjølme.

Den nye avtalen signeres samtidig som håndballjentene kjemper om VM-gull. Gårsdagens kamp mot Russland ble på det meste sett av nesten 800.000.