De siste dagene har Kampanje skrevet om sponsorengasjementet til norsk fotball og fordelingen av penger mellom kvinnefotballen og herrefotballen. Nå kan OBOS fortelle at de utvider sitt fotballengasjement med å tegne en avtale med Fredriksstad Fotballklubb (FFK) som spiller landets nest øverste divisjon og den divisjonen OBOS sponser som helhet, OBOS-ligaen.

Sponsorsjef Rasmus Aarflot sier i en melding at det vil være en satsing både på herre- og damesiden.

- Fredrikstad er et viktig satsingsområde for OBOS. Vi har stor byggeaktivitet og mange medlemmer i regionen, vi er derfor veldig glade for å kunne etablere et omfattende samarbeid med FFK. Vi skal jobbe tett sammen for å få til mange gode aktiviteter til beste for klubben og byen, og satser spesielt på å bidra til å styrke arbeidet med barne- og ungdomsfotballen på jente- og guttesiden i klubben. Samarbeidet omfatter også flere spennende supporteraktiviteter, sier Aarflot.

Les også: Vil ha mer likestilling på fotballbanen fra sponsorene: - Forskjellen er fortsatt enorm

- Interessant for najsonale aktører
Daglig leder i FFK, Joachim Heier sier klubben «er utrolig glad for denne avtalen».

- Ikke bare har klubben nå fått en partner med på laget som virkelig kan bidra til å gjøre en forskjell for folk i Fredrikstad, avtalen viser også at FFK igjen er interessant for store nasjonale aktører. Vi gleder oss veldig til å presentere detaljene i avtalen i tiden som kommer, og kan garantere at mange vil bli svært fornøyde med planene til OBOS og FFK for årene som kommer, sier Joacim Heier.

Han vil ikke si noe om totalverdien på avtalen.

- Men det er en treårig avtale med intensjon om et lengre samarbeid. Økonomisk sett er det den nest største avtalen i FFK, bare avtalen med generalsponsoren Værste er større, sier Heier.

- Hvordan fordelingen av denne avtalen vil være mellom FFKs kvinnelag og herrelag gitt Kampanjes saker om dette temaet?

- Vi øker satsingen der også, men det er en veldig avstand mellom et etablert toppfotballag på herresiden, og et nyetablert kvinnelag. Men denne avtalen har med seg elementer på kvinnesiden. Det er dog mer i retning av ungdomsarbeid på jente- og guttesiden i klubben. Det er det avtalen retter seg mot i det store og hele.  Mer rekrutteringsarbeid, profesjonalisering og spillerutviklingen i FFK. Det er ikke bare på guttesiden, men også jentesiden. Det var et naturlig element, sier han.

- Har et ønske om at det skal likestilles
Han sier klubben skal utvikle elitesatsingen i klubben på kvinnesiden.

- Vi ønsker en struktur tilnærmet lik herresiden. Vi får se hvilke muligheter vi har på kvinnenes A-lag, sier han.

- Og hvordan vil utviklingen være på dette med tanke på fordeling? 

- Vanskelig å si, for vi vet ikke hvordan det vil utvikle seg i FFK eller regionen Østfold de neste årene. Forhåpentligvis vil vi ta store steg der. Men det er fortsatt markedsforskjell på herrer og kvinner. At det er et ønske om at det skal likestilles er ikke noe tvil om. Vi ser på oss selv som en klubb og vil strukturere det sånn at kvinne og herresiden fremstår relativt like og under en paraply, sier Heier.