På dagens digitale markedsføringskonferanse «8 Minutes» ble det igjen et sanginnslag fra en av foredragsholderne, og det begynner å bli en liten tradisjon for uventede øyeblikk på konferansen som de siste årene har vært arrangert av INMA. Selv om det ikke er første gang det fremføres en sang på markedsføringskonferansen, kunne Googles partnersansvarlig Margrethe Wang Solvang, dra på med poplåta «Heal The World» av Michael Jackson på scenen.  

- Som forbrukere er vi lei av å bli lurt og vi har idag et mye mer bevisst forhold til verden rundt oss. Her har sangen «Heal the world» et viktig budskap. Så lenge du gir noe av verdi til forbrukerne, er det mye lettere for oss å kjøpe varen. Riktig påfyll var også tittelen på foredraget mitt, sier Solvang til Kampanje.

Solvangs budskap på «8 Minutes» dreide seg om «å ta pulsen på hverdagen».

- Det handler om å komme med et budskap som treffer, og som hjelper meg i å velge riktig. Den generasjonen som kommer med Generation Z er ekstremt opptatt av å ta riktige valg. De swapper, og kjøper heller brukt enn nytt, og det ligger i ryggmargen deres at vi skal ta vare på jorda. Det grønne skiftet er deres selvfølgelige hverdag. Å ha en klar visjon gjør alle valg mye lettere, så hjelper vi markedsførere deg å nå målene. Men det er her vi står. Det er dette som kreves av dagens merkevarer, sier hun.

Se videoinnslaget der Margrethe Wam Solvang synger «Heal the world» her.


Mer rocka sist

Det er ikke første gang Solvang fremfører en sang på «8 Minutes». For noen år siden var det imidlertid mer rocka toner fra den mangeårige Google-ansatte.

- Ja, da brukte jeg Bruce Springsteens «Born in the USA» for å tydeliggjøre forskjellen på langformat videoproduksjoner og kortformatet. Mens jazzen er langformat og mer intrikat, er det noe mer direkte over rocken, sier hun.

- Hva er ditt forhold til Michael Jackson?

- Som musiker selv, og en som er jeg gift med en musiker, må jeg jo bare elske Michael Jackson og jeg gråt da han gikk bort. Han var en foregangsperson i musikkverden, ikke minst med «Thriller»-albumet, og ikke minst videoen hans var jo eksepsjonelt bra og satte standarden for hele MTV. Det viser at det er visjonen som gjelder. Har du riktig visjon så blir sluttproduktet bra, sier Solvang.

- Hvordan vil du rangere din fremførelse i dag sammenlignet med sist?

- Ha ha. Det vet jeg ikke om jeg tør å gjøre. Men budskapet mitt i dag er så viktig at det fortjente å bli fremført på måte som folk husker. Men så vet jeg ikke helt om jeg nailet det helt, sier en ydmyk Solvang.

«8 Minutes» er en konferanse der et tyvetalls foredragsholdere holder hvert sitt åtte-minutters foredrag og der det beste foredraget som alltid skal stemmes over og kåres.

- Går du til topps?

- Det er hyggelig også å delta, sier Solvang.