Navn: Andreas Thue

Alder: 46

Stiling: Daglig leder i Iteo

Aktuell: Brakdebuterte i årets Byråprofil med seier i kategorien «Årets content marketing- og performancebyrå».

- Vi blir skuffet om det ikke stemmer, men drister oss likevel til å spørre om telefonen knapt har stått stille i Iteo etter seieren i Byråprofil sist måned? 

- Seieren har betydd mye. Vi opplever stor pågang. Det viktigste er at de mange flinke folkene våre fikk anerkjennelsen de fortjener. Jeg er særlig glad på vegne av de som har vært med lengst og har æren for at vi endret oss til det byrået vi er i dag. En slik utmerkelse gjør oss mer «top of mind» før markeds- og kommunikasjonssjefer skal starte sine innkjøpsprosesser, og det vil vi merke godt inn i 2022. 

- Hva spiser og drikker du julaften?

- Rødvin, julebrus og ribbe. Ganske tradisjonelt der altså.

- Har det blitt julebord på deg i år, eller satte omikron en stopper for festen?

- Vi skulle ha dette 16. desember. Vi utsatte det til neste år etter at smittetrykket økte.

Hva slags terningkast gir du medieåret 2021 og hvorfor?

- Solid firer! Vi har sett fantastiske serier, nyheter og andre produksjoner som har holdt en skyhøy kvalitet – samtidig har det ikke betydd så mye, fordi pandemien har satt livet utenfor mediene i et så klart fokus for de aller fleste av oss. Medienes dekning av pandemien har vært god. Jeg håper at de fortsatt bidrar til et balansert bilde der de også tar større hensyn til at mange mennesker er veldig redde i slike situasjoner. Unyansert klikk-journalistikk med «kan skje» håper jeg vi ser mindre av. 

- Hva er årets beste og verste TV-øyeblikk? 

- På den positive siden er det vanskelig å komme utenom KBKs seiere over Rosenborg og Molde, og NRKs Førstegangstjenesten og Exit. I nyhetsbildet har presidentskiftet i USA åpenbart vært et høydepunkt. Det verste er når de kommersielle kanalene glemmer at også de har et samfunnsansvar og lanserer stadig mer hjernedøde reality-konsepter. Samtidig håper jeg fra nå av at de som caster deltagere gir mindre skjermtid til eksempelvis B-kjendiser som har hatt alternative holdninger til den samfunnsinnsatsen som pandemien har representert. 

- Kjenner du deg igjen i debatten om slitne kommunikasjonsfolk og hva tror du er løsningen?

- Dette er en viktig debatt. Jeg som privilegert hvit mann som pusher 50 burde tatt del i denne, fordi det er vårt ansvar som ledere å skape positiv endring. Det handler først og fremst om å sette grenser for de flinke fagfolkene, noe jeg selv også har feilet med. Min erfaring er at det handler ikke om å be folk jobbe mer, men å evne å bremse de som er mest ivrige. 

- Jeg har også registrert at debatten har handlet om pitsje-kulturen og det mener jeg er feil sted å rette pekefingeren. Markedssjefene vi møter jobber minst like hardt som oss i byråene, ofte hardere. Det er vi byråledere som må sette grensene for hva som skal skje i eget byrå. Ansvaret starter og stopper med oss, og den kulturen vi skaper/tillater. Er det for mange aktører med i pitsjen og sjansen er liten for å vinne, så burde også byråleder være smart nok til å bruke ressursene til bedre formål. Vi deltar aldri i de store og synlige anbudskonkurransene og vokser hvert år gjennom en kundeliste vi er enormt stolte av. 

- Norske annonsører bruker fem milliarder kroner på innholdsmarkedsføring. Er det verdt det?

- I mitt hode er det hevet over en hver tvil om at innholdsmarkedsføring gir målbare resultater, og det har vi mange eksempler på. Det har stor verdi å fortelle historier og dele kompetanse med tekst, lyd og bilde. Forutsetningen er at markedskommunikasjonen speiler verdiene og kompetansen til tilbyder, og gir verdi til virksomhetens kunder og interessenter. Avsender av kommunikasjonen må være så objektive og troverdige som mulig, og da er det viktig å legge seg opp til journalistiske retningslinjer i utformingen. Målgruppene i dag evner selv å skille det seriøse fra lettvint fjås, og derfor handler diskusjonen i mine øyne mer om kvalitet enn kvantitet, og ikke minst at det knyttes opp til en budskapsplattform som baserer seg på mottakers premisser. 

- Boikott eller bred dekning? Hvordan bør norske medier forholde seg til OL i Beijing og fotball-VM i Qatar til neste år?

- Jeg tror ikke en boikott av VM i Qatar eller OL i Beijing vil være det som får slutt på umenneskelig oppførsel fra de regimene, og her må vi gå til roten av problemene som er ukulturen i de organisasjonene som bestemmer hvem som skal få lov å arrangere. Arrangørland må kvalifisere seg etter de samme retningslinjene som de store konsernene og offentlig sektor bruker når de velger tilbydere: Der bærekraft og samfunnsansvar vektes stadig tyngre. 

- Det godt å se at norske idrettsutøvere har tydelige meninger, og der har fotballandslaget markert seg positivt. Mediene må være til stede i Beijing og Qatar og fungere som et viktig talerør for de som tør å ytre seg om de kritikkverdige forholdene. Vi behøver en nærværende og kritisk presse dersom makthavere skal oppleve tilstrekkelig press slik at de innser at reformer er overmodne.

- Hvem bør bli ny NRK-sjef og hvorfor?

- Den åpenbare kandidaten for mange er Jens Stoltenberg. Jeg så også noen nevne Kristin Skogen Lund som er en karismatisk og dyktig leder jeg har blitt imponert over mange ganger. NRK som, de fleste andre virksomheter i Norge, står overfor store endringer for å møte nye krav og forventninger. I dette bildet vil det være viktig med en synlig leder som lever og ånder den unike kulturen i organisasjonen, som fortsatt gir de ansatte rom til å skape kvalitet – både i form av innhold og underholdning, og nyheter, men også ivaretar den viktige samfunnsrollen som institusjonen har. Kanskje er derfor den riktige kandidaten allerede ansatt i statskanalen?

- Et wildcard er jo naturligvis Norges mest synlige leder gjennom tidene. En mann av folket som er ledig på markedet, kjent for å forvalte kultur og bygge lag, og som vet hvordan konstruktivt kritiske journalister skal håndteres: Ole Gunnar Solskjær. 

- Hvilke vaner skal du legge fra deg i 2021 og hvilke nye vil du ta til deg i 2022?

- Etter å ha vist dette spørsmålet til ledergruppen i byrået var det mange forslag av ulik konstruktiv art. Jeg håper at jeg evner å bruke enda mer tid til å følge opp våre mange superdyktige kolleger, og jobbe enda mer med å utvikle byrået i en fornuftig retning. Det er lett å glemme indremedisinen i en tid med stor pågang og vekst. Personlig så er det også alltid et ønske om å trene mer. 

- Hvilket bilde fra kamerarullen din i 2021 kommer du til å huske best? 

- Det er mange høydepunkt. På jobb er det umulig å komme utenom det at vi ble kåret til det tredje beste byrået samlet sett i Norge, det var helt uventet og kom helt ut av det blå.  Privat er det av mer familiær art. Minnet jeg velger i denne sammenhengen er fra årets sommerarrangement i Iteo på Støtvig hotel, da vi endelig kunne møtes igjen etter en lang og tung nedstenging. På grunn av «metern»kunne vi ikke samle alle til et lagbilde, og jeg tar meg derfor friheten til å gjenbruke bildet fra 2020-samlingen samme tid, sted og med samme vær.

Andreas Thue mobilbilde.jpg