Tidligere i høst presenterte Bonnier-eide Adlibris en historisk merkevaresatsing i form av en stor nordisk reklamekampanje. Nå har de også valgt sitt første mediebyrå i Norge. Det ble Carat.

- For å ta markedsandeler i det norske bokmarkedet trengte vi en ny marketing- og mediebyråpartner. Da var det Carat som viste størst forståelse for kundereisen i vår bransje. Vi gleder oss til å vise nordmenn at bøker handler du enklest og med størst utvalg digitalt, sier Beathe Melsnes, markedsansvarlig for Adlibris i Norge.

- Vi føler vi nå har rett partner som forstår dynamikken og stegene i kundereisen vår, og som bistår og utfordrer oss på hvordan taktiske og merkevarebyggende mediekjøp skal bli mest mulig effektive, fortsetter hun.

Adlibris har vært til stede i Norge i 14 år og sitter på et utvalg på mer enn 13 millioner bøker på nett. Melsnes mener alt ligger til rette for vekst.

- Mange fysiske bokhandlere og fastprissystemet på nye norske bøker gjør at digitaliseringen av bokbransjen har gått senere i Norge enn i svært mange andre land. Men vi ser at tiden er på vår side. Netthandelen øker og nordmenn er flinke til å lese bøker på engelsk og andre skandinaviske språk, sier Melsnes.

Kristian Lühr er kundeansvarlig i Carat.

- Nå gleder vi oss stort til å hjelpe Adlibris til en sterkere merkevare med økende markedsandel. For meg er det i alle fall slutt med å handle bøker i bokhandlere med dårlig utvalg. Jeg går rett til Adlibris og det har vi stor tro på at vi skal hjelpe stadig flere nordmenn å gjøre, sier han.

Adlibris lover å utfordre bransjen på flere områder, også når det kommer til markedsføringen.

- Vi oppfatter bokbransjens kommunikasjon som ganske generisk. Aktørenes uttrykk minner om hverandres. Som en mindre utfordrer lover vi å stå tydeligere ut, sier Melsnes.