Saken oppdateres.

I en pressemelding fra Tine som ble sluppet fredag morgen kommer det frem at «de tre kommersielle områdene i Tine blir til ett og samles under én ny leder». Dette ifølge meierigiganten for å ta neste steg i samvirkets vekstarbeid.

Den nye kommersielle sjefen blir Ann-Beth Freuchen starter i den nye jobben fra 1. februar og som kommer fra Orkla. Hun skal også fylle rollen som visekonsernsjef.

- Vi har kommet langt på kort tid og intensiverer nå den kommersielle satsingen for å nå ambisiøse mål. Dette skal helt øverst på agendaen i Tine og viktigheten av å lykkes bedre i markedet kan ikke uttrykkes sterkt nok. Jeg er utrolig fornøyd med at Ann-Beth nå tar over stafettpinnen på dette og samtidig tilfører oss viktig erfaring og kunnskap som eiere og ansatte vil nyte godt av, sier konsernsjef Gunnar Hovland.

Freuchen, som altså kommer fra Orkla, har blant annet vært leder for forretningsområdet Orkla Foods Nordics & Baltics og Orkla Confectionery & Snacks, i tillegg til en rekke kommersielle lederjobber for flere av Norges mest kjente merkevarer som Nidar, Lilleborg og KiMs.

Posisjonen Tine og merkevarene har hos det norske folk, kombinert med samfunnsoppdraget er noe Freuchen selv trekker frem som motivasjon for å velge Tine. 

- Dette er et svært spennende selskap som engasjerer og betyr noe. Tine har en rekke sterke merkevarer som betyr noe for folk flest hver eneste dag. Direkte og indirekte er Tine en hjørnestensbedrift for hele Norge – det inspirerer og motiverer meg veldig, sier Freuchen.

Hun understreker at å være det opplagte valget for forbruker er essensielt for at Tine og eierne skal lykkes med det viktige samfunnsoppdraget:

- Vi må sette forbruker i førersetet. Lykkes vi med dette så legger vi også grunnlaget for en god drift for eier og selskap, sier hun. 

Markedsdirektør får nye oppgaver
Det betyr samtidig at Rick Lawrence får nye arbeidsoppgaver. Han fortsetter i konsernledelsen med et dedikert ansvar for Tines datterselskaper i og utenfor landegrensene med en klar ambisjon om å bli en enda bedre og tydeligere eier ovenfor datterselskapene.

Av andre endringer vil dagens leder for Tine Partner, Terje Døsrønningen, fortsette i en sentral rolle i den nye kommersielle organisasjonen, mens Vegard Gillebo som leder salg dagligvare, har sin siste dag i Tine i slutten av februar. 

- Jeg er veldig takknemlig overfor Terje, Rick og Vegard og deres organisasjoner som har flyttet oss langt de siste årene. Nå er Tine klar for neste kapittel og ser frem til fortsettelsen som nå bygger på et solid fundament med en rekke dyktige mennesker som gleder seg til å ta fatt på veien videre, sier Hovland.