Postens julefilm om den homofile nissen, som Kampanje omtalte forrige fredag, har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier og har fått oppmerksomhet av utenlandske medier, deriblant Sky News og The Guardian.

- Vi er overveldet av all responsen. Vi hadde håpet på noen reaksjoner selvfølgelig, men dette er over all forventning. Det er ingenting som er bedre enn at Posten kan bidra til å spre litt kjærlighet før jul, sier Monica Solberg markedsdirektør for Posten og Bring.

Hun forteller at filmen har fått over en million visninger på Tiktok. Et medium Posten ikke engang er på selv.

- Vi gikk ut med filmen på TV, kino og som online-video på sosiale medier og Youtube. Men det er på de ikke-betalte kanalene den virkelig har spredt seg. Den filmen vi la organisk ut på Youtube, som er fire minutter lang - det er den som har tatt av, sier Solberg og fortsetter:

- Det er på Twitter og Tiktok det har tatt mest av. På Tiktok var det ei jente som filmet videoen på sin egen PC-skjerm og la den ut. Den Tik Tok-en har nå over en million visninger.

Postens to foregående julefilmer fra henholdsvis 2019 og 2020, gikk også utover Norges landegrenser.

- De to tidligere filmene gikk også internasjonalt, men ikke med det samme omfanget som nå. Tidligere har vi gitt filmene litt drahjelp, men denne har spredd seg 100 prosent organisk til hele verden på kun noen få dager, forklarer Solberg.

På YouTube har Posten lagt ut to versjoner av langfilmen, en med engelsk undertekst, og en uten. Filmen med undertekst har fått over 533.000 visninger på kun to døgn.

- Tilbakemeldingene på filmen har vært nesten utelukkende positive. Folk fra fjern og nær sender en takk til oss på e-post, og det er journalister som ringer nærmest døgnet rundt. Det er travle dager, men veldig veldig hyggelig, sier Solberg.

Kampanjen er utviklet av Pol og produsert av B-Reel Films.

Les mer: Posten overrasker med homofil nisse i ny julefilm: - Kjærligheten tilhører alle

Se filmen her: