Ifølge Mediebyråforeningens månedlige oversikt, utgjør programmatisk reklame over ti prosent av omsetningen som går gjennom mediebyråene så langt i år. Foreløpig har ikke utendørsaktørene hatt tilgang på denne pengestrømmen, men det vil JCDecaux endre på nå.

15. november går startskuddet for det programmatiske salget i deres utendørsflater i Norge. Det skjer som et ledd i den globale utrullingen av markedsplassen VIOOH Exchange, som først ble lansert i London i 2018 og nå er på plass i 14 markeder.

- Jeg ser virkelig frem til oppstarten i Norge. Dette gir annonsører i det norske markedet muligheten til å skape enda bedre medieaktiveringer av høy- og målrettet kvalitet, sier Jean-Christophe Conti, administrerende direktør i VIOOH, i en pressemelding.

Samtidig får Marius Valle tittelen Director Programmatic Trading i JCDecaux Norge. Han kommer fra stillingen som salgssjef i samme selskap.

- Dette er svært og veldig spennende. Både for meg personlig, men aller mest for oss som medie-kanal. Jeg har vært mye rundt hos både byråer og annonsører det siste året, og dette blir veldig godt mottatt. Markedet trenger mer programmatisk kapasitet, og de gleder seg til å få muligheten til å utnytte våre egenskaper enda bedre. De har savnet et merkevarebyggende alternativ, og det får de nå, sier Valle i en pressemelding.

Den første kunden er allerede på plass, og det er Dentsu som er først ut på vegne av Vipps.

- Da JCDecaux begynte å snakke om programmatisk tok jeg raskt kontakt. Siden har vi hatt en meget god dialog og det er selvfølgelig gøy for oss å være først. Vår jobb er å gi annonsører gode råd, og sørge for at kommunikasjonen blir så effektiv som mulig. Dette gir oss flere valgmuligheter, i en kanal med kommunikasjonsegenskaper som annonsørene trenger mer av i tiden fremover, sier Harald Eide-Fredriksen, medie- og forhandlingsdirektør i Dentsu Norge.

Les også: JCDecaux skiller ut de som ikke ser reklamen: - Ikke mindre enn en liten revolusjon i vår kanal