Stortingsrepresentantenes rot med pendlerleiligheter, sist sett med nå avgåtte stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap), har ikke gått hotellkjeden Citybox hus forbi. Citybox er en norsk lavpriskjede som ønsker å ta opp kampen om turistene og de reisende med svært billige hotellrom.

I den nye kampanjen kjeden nå er ute med frister de med «pendlerleiligheter like ved Stortinget» slik at vi slipper flere misforståelser.

- Dette var en idé vi spøkte med etter siste runde med «pendlerbolig-gate». Den gang la vi det fra oss fordi vi var for sent ute, men da det på nytt ble aktuelt hev vi oss raskt rundt. Saken om misforståelsene rundt pendlerboligene kunne vi raskt knytte til oss da vi tilbyr rimelig overnatting og mange av våre gjester er pendler og bedriftsreisende. Ikke minst ligger hotellet vårt i Oslo kun et steinkast unna Stortinget. Som merkevare skal vi sparke litt fra oss og her var det en unik mulighet til å gjøre akkurat det, og samtidig ha det moro på vegne av folkevalgte, sier markeds- og kommunikasjonssjef Dorthea Berge i Citybox til Kampanje.

- Hvordan har tilbakemeldingene og responsen på kampanjen vært, «pendlerleilighet» er jo ikke akkurat noe positivt ord for tiden?

- Responsen har utelukkende vært positiv. Allerede en time etter at nettutgaven av Dagens Næringsliv kom ut denne helgen, var det noen som hadde lagt ut skjermbilde av annonsen på Instagram. Det ble raskt tydelig at vi hadde truffet et tema som engasjerer. Vi har fått mange meldinger fra personer som har sett annonsen og engasjementet fortsetter å øke i sosiale medier, sier hun.

Les også: Finn.no med politiker-spark: - Beveger oss raskt når vi får en god idé

Saken fortsetter etter bildet

- Slipper misforståelser:

Annonsen til Citbyox har stått på trykk både i Aftenposten og Dagens Næringsliv på print og nett og er også klistret opp utendørs. I annonsen fristes folkevalgte politikere som pendler med billig rom like ved Stortinget slik at «misforståelser» kan unngås.

Dropper frokost og minibar
Selv om Citybox er en hotellkjede som opererer i lavbudsjettsegmentet er ambisjonen store. Selskapet har som mål å bli «en av de ledende hotellkjedene i Europa innen lavbudsjett-segmentet» når de tilbyr rom og hoteller uten verken minibar, frokoster, pikkolo, romservice og TV. Alt handler om å tilby så rimelig hotelltilbud som mulig og der det eneste som tilbys er gratis Wi-Fi, sentral beliggenhet og lave priser.  I dag har kjeden to hotell i Bergen, ett i Oslo og i Kristiansand og ett i Tallinn og Antwerpen. 

- Bruker dere noe reklame- og PR-byrå til vanlig, og hvem har bistått dere med denne kampanjen?

- Vi er enn så lenge så små at vi gjør det meste selv, men visuell identitet, designarbeid og kreativ sparringspartner er bergensbaserte Overhaus ved Marte Teigen og Eirik Johannessen. De har også stått for det visuelle for denne «kampanjen», sier hun.

- Hva tenker dere selv om rotet til politikerne?

- Det er overraskende hvor vanskelig det skal være å forstå tilsynelatende enkle begrep som pendlerbolig og fast bostedsadresse. Selv om vi skal avvente til utfallet av politiets undersøkelser med å si det bestemt, virker det som at det sitter litt for løst å vise til at det var en enkel misforståelse. Når flere stortingsrepresentanter tar så lite ansvar for å sette seg inn i regelverket - og følge det - må det være lov til å gjøre narr av dem, sier Dorthea Berge.

Selskapet, som ble etablert helt tilbake i 2006, hadde ved inngangen til koronapandemien en omsetning på nesten 115 millioner kroner og tjente over 6,5 million kroner, men Covid-19-restriksjonene ble tøffe også for Citybox som for alle andre som driver i reiselivsnæringen. Omsetningen i 2020 falt til 81,5 millioner kroner og et betydelig underskudd på 23 millioner kroner på driften.