De siste ukene har Oslos T-baner og stasjoner vært kledd med promillesitater. Kampanjen er laget av Y Story i anledning julebordsesongen. Gjennom utendørskampanjen ønsket Akan og Y Story å skape refleksjon rundt drikkekultur og grensesetting i arbeidslivet.

- Akan er opptatt av den gode jobbfesten, fordi det er med på å skape samhold. Det må bare gjøres på en måte så man ikke gruer seg til morgenmøtet på mandag, sier fag- og kommunikasjonssjef i Akan, Camilla Bakkeng.

«Drikker du ikke? Dette er julebord, ikke barnebursdag» og «Få den deilige gutterumpa di over på sjefens fang» er noen av sitatene som skal bidra til refleksjon rundt drikking på firmafest.

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 300.000 dropper jobbfesten hvert år fordi det oppleves ubehagelig.

- Vi ønsket å lage en serie på utendørs, som hadde stopp-effekt og hvor folk hele tiden ble møtt av nye budskap. Som pekte på alvoret, uten å bli moraliserende. Gøy, men med en undertone av ubehag. I tillegg var det viktig å gi Akan en litt overaskende stemme inn i rusproblematikken, sier kreativ leder i Y Story, Pål Jespersen.

Kampanjen har som mål å skape dialog og oppmerksomhet rundt drikkekulturen på arbeidsplassen.

Det kreative teamet hos Y Story besto av nevnte Jespersen og Michael Goksøyr.

Se sitater fra utendørskampanjen her: