Schibsted-eide Adevinta vil rydde opp etter at de kjøpte Ebay Classifieds Group i fjor. Oppkjøpet ble godkjent i sommer og ga Adevinta nummer én-posisjoner i 16 land med en dekning på én milliard mennesker og rundt tre milliarder månedlige besøk.

- Etter fullføringen av oppkjøpet av Ebay Classifieds Group, har vi fornyet strategien vår og gjennomgått vår portefølje av merkevarer for å fokusere og drive Adevinta på lang sikt. Fremover vil vi konsenterere vår investeringskapasitet på fem kjernemarkeder: Tyskland, Frankrike, Spania, Benelux og Italia, hvor vi fortsatt har stor tro på betydelige vekstmuligheter og de unike posisjonene vi har for å oppnå det, sier Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal i en pressemelding.

Det innebærer at Adevinta vil trekke seg ut av Sør-Afrika og Australia, der de driver selskapene Autotrade, Gumtree og Carsguide. I markedene der Adevinta er involvert i såkalte joint-ventures med andre selskaper, Brasil, Østerrike og Irland, er målet «støttende vekst».

Nyheten slippes samtidig som den internasjonale rubrikkgiganten offentliggjør resultatene for tredje kvartal. De viser en omsetningsvekst på fire prosent til 3,8 milliarder kroner, sammenlignet med tilsvarende tall for Adevinta og selskapene som ligger i Ebay Classifieds Group fra samme periode i fjor.

I Adevintas fem nye kjernemarkeder økte omsetningen med seks prosent.

Adevinta hadde et resultat før skatt på 140 millioner kroner, mot et underskudd på 130 millioner kroner i samme kvartal i fjor, ekskludert Ebay-selskapene.