Nettapoteket dobler både omsetning og tapene, men satser ufortrødent videre når Farmasiet tar mål av seg å utfordre den etablerte apotekbransjen. Nå henter Farmasiet-sjefen Elisabeth Haug inn Hanne Kjærnes som ny leder for merkevare, kultur, markedsføring og kommunikasjon i netthandelsselskapet.

Kjærnes kommer fra jobben som ansvarlig for kommunikasjon i Vipps AS, og dermed møtes de to igjen etter at Haug sluttet som sjef for Vipps Mobil for tidligere i år.

- Noe av det aller morsomste som finnes er å ta opp kampen mot etablerte aktører, utfordre og skape helt nye vaner. At Farmasiet på kort tid har klart å få forbrukerne til å bli begeistret når de handler apotekvarer er noe av grunnen til at dette var noe jeg på kort tid fikk ekstremt lyst til å gjøre, sier Hanne Kjærnes.

Ifølge en melding kommer det frem at Kjærnes skal lede et lite og effektivt team, som både skal «levere på daglige aktiviteter og salg, samtidig som merkevaren skal styrkes gjennom en tydelig strategisk plattform for selskapet.»

- Jeg gleder meg til å være enda tettere på det kommersielle, og ta et totalansvar for kommunikasjonen i Farmasiet, sier hun.

Ambisjonene til Farmasiet er ifølge Haug store «og planen er å runde en milliard i omsetning i løpet av et par år».

- For oss i Farmasiet er det aller viktigste nå å fortsette den sterke veksten vi har. Derfor var det viktig å få inn en person som kan realisere potensialet vi har på tvers av merkevare, kultur, marketing og kommunikasjon. Jeg er utrolig glad for at Hanne nå skal lede dette arbeidet, hun er kommersiell tvers gjennom, har bred kommunikasjonserfaring og vet hva som skal til for å endre vaner, sier Elisabeth Haug, leder i Farmasiet.

I 2020 endte omsetningen til Farmasiet på 327 millioner kroner, etter altså ha vokst med 100 prosent. I tillegg er målet å slå markedet og vokser mer enn de 30 prosentene som er spådd for netthandel.

For å få til dette sier Haug at «det å endre vaner blir en av de viktigste oppgavene» fremover.

- Altfor få vet at alle resepter allerede ligger tilgjengelig digitalt hos Farmasiet. Men har man først prøvd denne tjenesten hos oss, ser vi at de kommer tilbake, sier Elisabeth Haug.

- Hvordan blir det å jobbe med Hanne Kjærnes som du kjenner godt fra tiden i Vipps?

- Hanne er en leder med sterk faglig kompetanse og gjennomføringskraft. Kombinert med et høyt energi nivå og en latter som rister i veggene blir hun et viktig tilskudd til alle de flinke fola som allerede finnes i Farmasiet. Det er heller ingen ulempe at jeg ansatte Hanne i Vipps i sin tid og derfor vet at hun og jeg funker utrolig godt sammen, sier Haug.