- To ting er stort i Korea akkurat nå: Squid Game og Synnøve Brunost!

Det skrev osteprodusenten Synnøve Findus i et Facebook-innlegg denne uken. 

Synnøve hadde, allerede før Facebook-innlegget, en sterk kobling til Sør-Korea gjennom Jeonmi Eom og hennes mann Seungwoo Tak. Ekteparet har fremmet produktene til Synnøve siden 2019 og solgt over 52.000 Synnøve brunoster.

Les også: Netflix overgår forventningene i kvartalsresultat

Markedssjef i Synnøve, Mikkel Haugstveit, forteller til Kampanje at pilene går oppover for Synnøve i Korea.

- Utviklingen har vært god og ekteparet åpner nå sitt femte Synnøve-konsept i Korea, sier Haugstveit.

- Kan man si at det var god timing for deres del? 

- Brunost er fortsatt et av de mest tradisjonelle produktene i norsk dagligvare og dessverre selges det mindre og mindre brunost i Norge. Det er morsomt at det har blitt populært i Korea. Så kan vi jo satse på at vi får en ny hype også i Norge, sier Haugstveit.

Squid Game:

Squid Game har blitt en braksuksess for strømmegiganten Netflix. Jung Ho-yeon, i bildet, spiller en av hovedrollene. Foto: Netflix

- Synnøve er en utfordrer
I Norge har Squid Game-serien både blitt hyllet og skapt furore. Serien har blitt en magasuksess i Norge og over hele verden, og Netflix har sagt at det er den største serielanseringen de har hatt noensinne. Men serie har også ført til farlige leker blant barn i skolegården.

Haugstveit tror kolbingen til Korea er positivt, og at de valgte å koble seg til serien fordi de ser at serien, og koreansk kultur, har blitt meget populært blant målgruppen til Synnøve som er unge voksne.

- Hadde dere en diskusjon før Facebook-innlegget om at det kunne være problematisk å koble seg opp mot en så voldelig serie?

Les også: Mer enn 130 millioner har sett Squid Game - Netflix regner med å tjene milliarder

- Synnøve er en utfordrer som har langt mindre midler enn konkurrentene. For å synes må vi derfor tenke litt utenfor boksen. Squid Game har tatt verden med storm og Koreansk filmindustri er i skuddet. I disse dager arrangeres Busan International Film Festival, som anses som en av Asias viktigste filmfestivaler. Synnøve Finden er en av hovedsponsorene, forteller Haugstveit og fortsetter:

- Kan jeg tolke det dit hen at dere ikke så noen problemer med koblingen til serien?

- Vi tror at koblingen til Korea kan være positiv for å gjøre brunost litt mer populært igjen, sier svarer Haugstveit.

- Hvordan har responsen vært på innlegget i forhold til andre innlegg med give aways? 

- Vi har fått utelukkende positiv tilbakemelding og langt større engasjement enn andre sammenlignbare poster, sier Haugstveit og legger til at posten er laget i samarbeid med Qvisten Animation og s360.