Sophie Elise Isachsen og Stordalen-forlaget Strawberry Publishing må betale til sammen 500.000 kroner i overtredelsesgebyr, har Forbrukertilsynet bestemt.

Forbrukertilsynet har ilagt influenser Sophie Elise Isachsen et gebyr på 200.000 kroner, mens Strawberry Publishing må betale 300.000 kroner for brudd på forbudet mot skjult reklame og for utsendelse av markedsføring på epost uten gyldig samtykke, skriver VG.

Vedtaket er i tråd med det tilsynet varslet i desember.

Isachsen og forlaget bestred da punktet om skjult reklame, mens de erkjente markedsføring på epost uten gyldig samtykke fra forbrukere.

- Forbrukerne skal forstå når de blir utsatt for reklame. Det er et grovt brudd på loven når næringsdrivende ikke er ærlige og åpne om at de opptrer på vegne av virksomheten. Forbrukerne skal heller ikke motta reklame for noe de ikke har samtykket til, sier Trond Rønningen, direktør i Forbrukertilsynet.