Det digitale markedsføringsbyrået Frank & Dick, som blant annet har Volvat, Discovery+ og Platekompaniet på kundelisten, har investert en million kroner i sin egen kunde, Spond.

- Det er en viktig kontrakt for oss, sier Ludvik Høegh-Krohn, daglig leder og rådgiver i Frank & Dick.

- Er dette en strategi dere har? Å spytte penger inn i deres egne kunder?

- Nei, det er særegent for Spond. Det er ingen strategi. Men vi heier på norsk teknologi og bærekraft. Det er ikke helt tilfeldig at vi investerer i nettopp Spond. Vi er glade i norske selskaper med internasjonalt potensiale, sier Høegh-Krohn som har hatt Spond på kundelisten i om lag to år.

Spond er en plattform som er designet for idrettslag og gruppeaktiviteter. Appen kan blant annet registrere oppmøte på hvem som deltar på kamper og treninger, i tillegg til at den er en informasjons- og kommunikasjonsplattform for idrettslagene.

- Vi er heldige med at brukerne våres er de viktigste vekstmedhjelperne ved at de sprer ordet. Vi har en veldig sterk organisk vekstrate, sier Spond-sjef, Trine Fjellberg Falnes.

- Vi samarbeider tett med brukerne våres og snakker mye med dem. De forteller oss hvilke utfordringer de har, også prøver vi å hjelpe dem. De forteller videre til sine nettverk hvilke erfaringer de har med å bruke Spond, og sånn blir det vekst, forklarer Falnes videre.

Hun forteller at de nå arbeider med å etablere seg flere steder i verden, og at det er spesielt det britiske markedet som nå prioriteres høyest. Til det har de fått inn mye midler. Kampanje erfarer at oppkjøpsfondet Verdane nylig gikk inn med 100 millioner kroner. I tillegg til at Frank & Dick gikk inn med en million.

Sjef:

Spond-sjef Trine Fjellberg Falnes ser utover Norges grenser. Nå er fokuset på UK, i tillegg til flere andre markeder i Europa. Foto: Spond

I en ekspansjonsfase
Spond er for øyeblikket en fase hvor de ekspanderer ut til andre markeder enn kun Norge.

- Vi ser en god respons på markedsføringen vi gjør. En bruker er mye mer enn bare en bruker, fordi en bruker har tilhørighet i en gruppe, sier Falnes og Høegh-Krohn.

Markedsføringen går for det meste på sosiale medier, men markedsføringsmiksen er ulik i de forskjellige markedene. Blant annet bruker de mye tid på videokommunikasjons. Høegh-Krohn forklarer at de bruker mye tid på å legge strategi for de forskjellige markedene.

- Segmentering er forferdelig viktig i denne prosessen. Både for å få budskapet ut riktig til de forskjellige markedene og personene, sier han.

- Det er mange elementer i den videre markedsføringen, men vi har en ganske bred markedsmiks. Det er fordi våre markeder har ulik grad av modning. I Norge har vi 600.000 månedlige aktive brukere. Vi har en enestående posisjon i Norge, noe vi er både ydmyke og takknemlige for. Mens i UK, hvor populasjonen er større, er vi i en tidligere modningsfase. Vi har historisk hatt litt lite markedsføring i Norge, mens i UK blir det litt mer fremover, forklarer Falnes.

Falnes forteller at de under pandemien, hvor all aktivitet sto stille, fortsatt økte brukermassen med 34 prosent. Det til tross for lite til ingen markedsføring i perioden.

- Vi opplever å få mange veldig gode tilbakemeldinger fra markeder utenfor Norge. UK har blitt et spennende marked. De siste ukene har vi hatt over en million aktive brukere hver uke, sier Falnes som ikke på noen måte har tenkt til å gi seg der.

- Det er på det internasjonale markedet vi er på veg inn. Vi skal fortsette å vokse i alle markeder, avslutter Falnes.