I dag åpner endelig Oslos nye «storstue», Munchmuseet i Bjørvika. Kunst- og arkitekturanmelderne er uenige om hvor vellykket Edvard Munchs nye hjem i hovedstaden er blitt, men de som hadde tenkt å ta turen i helgen for å gjøre seg opp sin egen mening, blir skuffet. Billettene ble nemlig revet bort da de ble lagt ut tidligere i år. 

Det vil Finn.no gjøre noe med.

- Da vi oppdaget at billettene var utsolgte, tenkte vi at det var trist for alle som hadde sett frem til en hyggelig Munch-opplevelse denne helgen. Derfor snudde vi oss rundt, og gjorde et søk på Munch i vårt eget søk og så at det er over 1000 brukte Munch-skatter på Torget. Resultatet stilles ut gjennom hele helga i Bjørvika, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.

De har sikret seg lokaler i Operagata 26, bare minutter unna Munchmuseet, og de fleste gjenstandene som stilles ut er til salgs. Inntektene går til årets TV-aksjon for Plan Norge, «Barn, ikke brud».

- Alle har jo ventet på denne åpningen i flere år! Vi så vårt snitt til å slå flere fluer i en smekk: Vi hyller Munch, gir alle billettløse et alternativt tilbud til Munchmuseet, og vi får vist frem mange originale, folkelige skatter, sier Hanne Lill Johnsen.

Utstillingen rommer alt fra kaffekopper med Munch-motiver, til kusntbøker og Skrik-inspirert trykk av Andy Warhol.

- Vi tror folk som stikker innom vil sette pris på bredden av gjenstander. Denne salgsutstillingen vi har fått satt opp på ganske så kort tid viser hvor viktig Munch er for oss nordmenn, sier Johnsen.