En utendørsannonse for Fanta i gågaten i Drammen, fikk hjertet til å slå litt hardere hos de forbipasserende. For i det som så ut som et tomt reklamestativ, dukket det opp zombier og edderkopper i gaten.

- Vi ønsket å skape halloween-stemning og gjør noe nytt med Fanta, sier Ena Dulas, produktansvarlig i Coca-Cola Norge og ansvarlig for kampanjen.

Det er Dentsu-byråene Merkle og Carat som står bak kampanjen sammen med Coca-Cola Norge og JCDecaux.

- For Fanta og halloween ønsket vi å lage noe som stod seg ut og som kunne skape engasjement. Fanta er en leken merkevare og vi ønsket å vise dette både gjennom selve stuntet, men også ved å lage innhold som kunne vises til flere gjennom sosiale medier, sier Christine Bergby, rådgiver i Merkle.

- En leken merkevare
Den materielle produksjonen og den kreative idéen er det Merkle som har stått for, mens JCDecaux har levert de tekniske løsningene og bevegelsesdesignet av AR-figurene.

- Fanta skal være brusen du assosierer med halloween og en merkevare som gjør ting litt annerledes. Fanta skal være gøyal og leken, og det føler jeg vi viser med denne kampanjen, sier Dulas.

- Det er virkelig spennende å få jobbe med en så leken merkevare som Fanta, og å kunne ta halloween-konseptet helt ut på denne måten. Fanta er godt synlig i bybildet, og gjennom bruk av QR-koder i kreativene får vi også koblet det analoge og det digitale sammen på en god måte, sier kundeansvarlig i Carat, Tina Martinsen.

- Kobler Fanta og Halloween sammen
I tillegg til AR-stuntet gjør Fanta mer i forbindelse med halloween. De har også endret etiketten på flaska til en skumlere versjon, i tillegg til å ha satt opp et leskur på Aker Brygge. 

- Leskuret viser mye av det vi assosierer med halloween og alle de skumle effektene som gjør halloween gøy. I tillegg til at det er laget i skikkelig Fanta-stil! Vi håper og tror at dette setter Oslo-folket i halloween-stemning, sier Dulas.

Leskuret er også designet av Merkle og er i stil med resten av kampanjen.

- Vi har fått utfolde oss kreativt og utfordre Fanta på hvordan vi best mulig kan koble Fanta og halloween sammen. Denne plasseringen er prikken over i-en i kampanjen og kobler virkelig Fanta og halloween sammen i en skjønn oransje forening, sier Bergby.

Se filmen her: