Etter å ha vært innom store norske selskaper som Amedia, Get (i dag Telia, red. anm.), Tine, Høyskolen Kristiania og nå sist Coop, klatrer Jon E. Fornes videre på karrierestigen. Fornes går nå til sportsbransjen og XXL, der går inn i den nyopprettede stillingen som markeds- og merkevaredirektør i XXL Sport & Villmark.

- XXL har gjennom de siste 20 årene bygget opp en meget sterk merkevare og et enestående konsept som har kommet forbrukerne og kundene til gode. XXL er godt posisjonert for konkurranse og videre vekst gjennom et sterkt kundefokus og en unik kombinasjon av fysisk og digital tilstedeværelse, sier Jon E. Fornes til Kampanje.

Som markeds- og merkevaredirektør i XXL vil Fornes ha det overordnede markedsansvaret på tvers av alle XXLs operasjoner, i alle land. Han skal jobbe både med å styrke og utvikle merkevaren og samtidig sikre «effektive kampanjer som driver trafikk og konvertering i digitale og fysiske kanaler.» Han blir samtidig del av avdelingen som ledes av kommersiell direktør Kjersti Jamne.

- Historisk har XXL vært sterk på markedsføring i tradisjonelle kanaler, og nå gjennomgår vi et hamskifte for å bli like gode i nye, digitale kanaler. Samtidig skal vi få frem budskapet om at XXL tilbyr en unik kombinasjon av førsteklasses merkevarer, ekspertise, utvalg, tilgjengelighet og de beste prisene. Jeg er veldig glad for at vi får et digitalt og strategisk markedshode som Jon med på laget for å lede dette arbeidet, sier Kjersti Jamne.

Jamne begynte selv i XXL for kort tid siden og har fungert i denne stillingen det siste drøye året.

Les også: Tidligere Telia-topp tar ansvaret for markedsføringen i XXL

Slutter i Coop etter snaue fem år
Som assisterende markedsdirektør i Coop har Jon E. Fornes de siste fire-fem årene blant annet ledet og bygget opp digital og datadrevet markedskommunikasjon på tvers av alle Coops kjeder. Han kom til Coop i 2017.

- Tiden i Coop har vært svært lærerik, og jeg har vært spesielt delaktig i å løfte virksomheten videre innen det digitale tjenesteområdet med ansvar for datadrevet markedskommunikasjon. Det føles litt vemodig å forlate alle de flinke folkene jeg har hentet inn og jobbet sammen med, samtidig vil det være motiverende å komme til en organisasjon med så stor gjennomføringskraft som det jeg opplever at XXL har, sier Fornes til Kampanje. 

Nå gleder han seg til å bli med å bygge XXL videre opp i det norske og det internasjonale markedet. 

- Jeg gleder meg vanvittig til å bli en del av XXL-teamet og være med på å videreføre den strategiske retningen som er lagt. Gjennom kundeinnsikt, data, teknologi og digitalisering skal vi skape gode kundeopplevelser, sier Fornes. 

Det siste halvannet året har ikke XXL hatt noen person som har fungert i en tilsvarende stilling. Den siste markedsdirektøren i XXL var Jakob Olsbø som sluttet etter et drøyt år i stillingen.

Les også: Store endringer i XXL-ledelsen - skal finne sin femte markedsdirektør på ti år

XXL hadde i fjor hadde en omsetning på drøye ti milliarder kroner internasjonalt. Selskapet er til stede med 91 varehus i Norge, Sverige, Finland og Østerrike og har i tillegg bygget opp en av Nordens største sportsbutikker på nett.