Saken oppdateres. 

Altibox melder selv om de gode resultatene i en pressemelding, mens undersøkelsen er utført av det uavhengige analysebyrået EPSI Rating Norge, som har undersøkt kundetilfredsheten i den norske bredbånds- og tv-bransjen.

Altibox går igjen seirende ut av de tre målte kategorieriene: Bredbånd privat, bredbånd bedrift og tv-distribusjon.

- Fjoråret førte til en plutselig økning i bruk av nettet gjennom hjemmekontor, hjemmeskole, gaming og konsum av underholdning. Når kundene stiller høyere krav til tv og internett, er det ekstra gledelig at vi igjen ender opp med de mest fornøyde kundene, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox i meldingen.

Altibox scorer en kundetilfredshet på 70,6 i kategorien bredbånd for privatmarkedet, foran bransjegjennomsnittet på 62,5. Scoren er en økning på nesten to prosentpoeng for Altibox. 

- Vi tror at våre partneres langsiktige arbeid med å bygge ut solid fibernett med høy kapasitet er en del av forklaringen på resultatet. Nettet vårt tålte pandemien godt, og det tror vi kundene satte pris på, fortsetter Osmundsen.

I kategorien bredbånd bedrift får Altibox en score på 72,2. Her er bransjescoren 67,2. I TV-kategorien oppnår Altibox en score på 70,1, langt foran bransjesnittet på 61,3.

EPSI, kundetilfredshet tv-distribusjon 2021:

  1. Altibox: 70,1
  2. RiksTV: 66,2
  3. Allente: 62,1
  4. Telenor: 56
  5. Telia: 53,7

Øvrige leverandører: 63,2

Bransjesnitt: 61,3