Fredag inviterte Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO) ti ulike mediekanaler til å kjempe om annonsørenes gunst i høstens store Kanalbattle. Mediekanalene fikk ti minutter hver til å svare på spørsmålet «Hvorfor skal vi bruke penga våre på deg i 2022?», og de måtte også svare på utfordringer fra hverandre.

Til slutt stod det bare én vinner igjen, og denne gangen var det Schibsted, representert av innholdsleder Marthe Berg i Schibsted Partnerstudio.

- Det var så mange flinke folk her i dag og konkurransen er kjempetøff, så jeg blir stolt. Jeg er skikkelig imponert av Schibsted og hva vi får til, og jeg håper flere så hvor viktig samfunnsoppdraget vårt er, sier Berg.

Hun danket ut representanter for Aller Media, Egmont People, Snapchat, Tiktok, Facebook, Google, Clear Channel, Kontent og Nent Group, og fikk aller flest stemmer av de som fulgte arrangementet, enten fra Colosseum kino eller hjemmefra. Totalt kom det inn over 600 stemmer.

I sitt innlegg kunne hun både friste annnsørene med «garantert effekt» og et bidrag til å finansiere journalistikken til Schibsted-avisene dersom de la markedsbudsjettet hos dem.

Selv om Marthe Berg overbeviste publikum, kan hun røpe at hun har vært nervøs over å skulle delta på arrangementet.

- Det er en svært gjeng rundt med dyktige folk og noe av det Schibsted er god på er bredden vi har, så jeg har fått mange gode innspill fra alle de ulike retningene hos oss, fra innhold som jeg er god på, til podcast og influencere.

Dette er fjerde år på rad at MFO arrangerer Kanalbattle. I fjor var det Egmont People som vant.