Mennesker som trenger et nytt organ må vente lenge, og køen bak dem blir lengre og lengre. Det ville Stiftelsen Organdonasjon illustrere da de skulle lage årets kampanje for donasjonsuka i samarbeid med reklamebyrået We Are Live.

Den har fått navnet «Livet på pause».

- Ventelistene for et nytt, livreddende organ blir stadig lengre, og er doblet på ti år. Menneskene i denne køen kan bare få hjelpen de trenger, hvis så mange nordmenn som mulig sier ja til organdonasjon. Med denne kampanjen har det vært viktig for oss å få frem hvilken belastning det er å vente, og ikke minst viktigheten og de positive effektene av at vi alle sier ja til organdonasjon, sier Aleksander Sekowski, informasjonssjef i Stiftelsen Organdonasjon, i en pressemelding.

Sammen med WAL plasserte de hundrevis av kofferter og bagger i en lang kø utenfor Rikshospitalet, der transplantasjonene i Norge foregår. De skal representere alle som venter på et nytt organ. De må nemlig ha en «ventebag» klar, i tilfelle det blir deres tur.

Stuntet har blant annet blitt omtalt av NRK.

- Vi er veldig fornøyd med måten WAL har løst utfordringen på, både gjennom stuntet på Rikshospitalet, og kampanjen i sin helhet. Vi har fått mye oppmerksomhet, som vi ser materialiserer seg i at flere fyller ut Donorkort og snakker med sine nærmeste, sier Sekowski.

Store deler av den kreative avdelingen i WAL har vært involvert i arbeidet med kampanjen. De kreative lederne Simen Frogner og Fredrik Bjørn forteller litt om joben:

- Det å vente på et nytt organ er en ekstrem form for venting, sammenlignet med den trivielle, dagligdagse ventingen som å vente på bussen eller stå i kø på butikken. Med denne kampanjen håper vi at folk reflekterer litt over hvor stor belastning det faktisk er å vente så lenge på noe som skal redde livet ditt, og håper det resulterer i flere donorer, sier de.

Kampanjen består i tillegg av radiospotter og print. I tillegg har Stiftelsen Organdonasjon frivillige over hele landet som engasjerer seg lokalt for å få flere til å bli donorer

Se bakgrunnsfilm her: