Dagbladet meldte om saken på tirsdag.

Samarbeidet får Magnus Carlsens sjakktrener, Peter Heine Nielsen, til å reagere.

- Basert på premisset at brorparten av firmaets business handler om kosmetisk brystkirurgi, synes jeg det hele er paradoksalt. At kvinner spiller sjakk, symboliserer for meg intellekt, likestilling mellom kjønnene, nedbrytning av barrierer, å ha suksess i en mannsdominert sport. Det er trist at kvinnesjakk-turneringer på høyeste nivå er sponset av noe som, for meg, står for det motsatte, sier han til Dagbladet.

Det internasjonale sjakkforbundet svarer Dagbladet på kritikken til Heine Nielsen.

- Vi mener samarbeidet vil styrke og utvikle kvinnesjakken, skriver Dana Reizniece-Ozola, markedsdirektør i Fide til avisen.

Hun forteller at selskapet hjelper kvinner som har blitt tvunget til å gjennomgå kirurgisk fjerning av bryst som følge av brystkreft.

Heidi Røneid, sjakkommentator for NRK, er delt og usikker på hva samarbeidet vil bety. Hun viser til at brystkreft er en viktig kvinnesak.

- Ingen selskaper sponser for å være greie, de forventer noe tilbake. Hva de forventer, hvordan de skal «bruke» kvinnelige sjakkspillere til å markedsføre selskapet og om de skal fokusere på brystkonstruksjon, silikonpupper uten medisinske grunner eller begge deler, er foreløpig uklart for meg, sier hun til Dagbladet.