For få dager siden kunne Aftenposten avsløre at Krf-leder og Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad unlot å melde flytting fra gutterommet på Sørlandet til Oslo da han flyttet til hovedstaden for å innta ministerposten.

Ropstad, som flyttet allerede i 2009, meldte først flytting i fjor, og fikk dermed nyte godt av gratis Stortingsbolig i ti år. Krf-lederen tjente samtidig godt på å leie ut en bolig han eide i Lillestrøm.

I går skrev Aftenposten at Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) hadde benyttet seg av samme ordning - men i motsetning til Ropstad eide han ikke leilighet i nærheten av Oslo. Aftenposten kunne i går også avsløre at at Stortingspolitiker Tellef Inge Mørland (Ap) også fikk gratis bolig av Stortinget, til tross for at han eide leilighet i Oslo. 

I et innlegg på Finn.no sin Instagram dukket det i dag opp et foto av et reklameboard foran Stortinget med teksten «Flytte fra gutterommet? 384 boliger til leie med gåavstand til Stortinget på Finn». 

- Nyttig påminnelse
Finns markedssjef Hanne Lill Johnsen sier at plakaten ennå ikke er synlig i bybildet, men at den monteres på Lille Grensen i Oslo klokken 16.00 i dag. 

- Men på sosiale medier er det mye smilefjes og god stemning, sier Johnsen til Kampanje. 

- Her har dere vært kjapt ute med ny reklamekampanje - er den et lite spark til Kjell Ingolf Ropstad? 

- Vi har vel lest om et par-tre politikere med cirka samme tematikk den siste uken. Så vi tenkte dette var en nyttig påminnelse til de som måtte trenge det, sier hun. 

Ikke planlagt
Hun forteller at Finn i utgangspunktet ikke hadde noen planer om å lage noen kampanje før valget.

- I den grad det ligger en strategi bak dette, så er det at vi tror på å bevege seg raskt når det kommer en god idé. Og så synes vi jo det er en fin mulighet til å tipse om at du finner bolig til leie hos oss, sier Johnsen. 

Ideen bak reklame-stuntet oppstod hos Finns reklamebyrå Morgenstern. 

- Også har vi opparbeidet oss litt goodwill hos utendørsselskapene med årene. Det er en kanal vi bruker flittig og ser stor effekt fra. Så der har vi gode kontakter. 

Johnsen sier at de ikke har vært i kontakt med Krf om reklameplakaten. 

- Hva tror du Kjell Ingolf Ropstad selv synes om reklamen?  

- Det regner jeg med han tar med stor ro - og kanskje et lite smil. Han har nok viktigere ting å tenke på i ukene fremover. 

Kampanje har kontaktet Krf for å få en kommentar. De hadde ikke besvart vår henvendelse da denne saken ble publisert. 

Les også: Foodora om reaksjonene på vase-stikket mot Tybring-Gjedde: - Vi er ikke politiske på noen måte