Den 4. november går Mediaforums høstkonferanse «Andre boller» av stabelen, og der skal det også deles ut priser i kategoriene Mediestrategi, Mediekreativitet, Mediekanal og Mediekampanje.

 - Det er sendt inn like mange caser i år som i fjor, så etter nok et år med hjemmekontor, får vi si oss godt fornøyd med det. Det at byråer, medier og annonsører har prioritert å skrive gode caser i en så krevende situasjon, viser at bransjen setter medieprisene høyt, sier jurygeneral Sten Bråthen.

Det har også vært viktig for juryen å legge lista like høyt som før koronapandemien, forteller han. 

- Det har vi sikret vi med erfarne juryledere, og bredt sammensatte juryer med dyktige representanter fra alle deler av bransjen. Det å komme på shortlist har vært akkurat like krevende som da det var flere caser å velge mellom, noe som også gjør at det i noen kategorier er færre på shortlist enn for to år siden.

Fjorårets mediepriser ble en digital affære, men i år blir det fysisk konferanse og utdeling.

OMD nominert til flest priser
OMD har fire nominasjoner, og tar man med søsterbyrået PHD, gir det syv nominasjoner til Omnicom-gruppen. Byråleder Torstein Rafgard sier at de er veldig fornøyde med å ha så mange caser på shortlist sammen med sine kunder. 

- Det er et tydelig signal om at jobben vi gjør for kundene våre bidrar til å skape svært gode og godt dokumenterte resultater. Vi er en faglig svært engasjert gjeng i OMD og nominasjoner som dette gir oss masse positiv energi og skaper naturligvis mye stolthet rundt i de ulike kunde-teamene, sier han. 

Rafgard sier at medieprisen er en svært viktig konkurranse for dem, hvor de historisk har gjort det veldig godt. 

- Juryen består av en rekke av de mest kompetente personene i bransjen og jeg tar det som en stor tillitserklæring på vegne av byrået at vi har hele fire cases på shortlist i kategorien for Mediestrategi, avslutter han. 

Starcom: - Øver seg på caseskriving
Starcom-sjef Camilla Halleraker sier at medieprisen er noe byrået alltid har prioritert høyt. Starcom henter tre nominasjoner, og søsterbyrået Zenith henter to. 

- Mediestrategi, mediekreativitet og datakreativitet er en del av vårt DNA, og er en del av vårt kundeløfte. Vi trives best på jobb når vi lager jobber som betyr noe for folk og som skaper verdi for kundene våre, For å ha kontinuerlig fokus på dette og jobbe langsiktig med case, har vi interne konkurranser og fora for inspirasjon, blant annet «kreativ fredag», «månedens stardust og «månedenes case», sier Halleraker og fortsetter: 

- På den måten får alle deler av huset mulighet til å øve på caseskriving og sette ord på den gode jobben vi gjør for kundene våre. Det er fra jobbene som blir levert inn her, vi finner de jobbene vi sender inn til blant annet Medieprisen.

Les også: Nå blir det «andre boller» i Mediaforum - lanserer ny identitet og ny konferanse

- Hjemmekontor har ikke satt stopper for kreativiteten
Kine Wølneberg er prisansvarlig i Mediaforum.

- Det har vært veldig gøy å lese alle casene som har kommet inn, og vi er veldig takknemlige for alle som har engasjert seg med å sende inn caser for å vise det solide arbeidet som er gjort det siste året, sier hun.

Det er fire caser på shortlist i Mediekampanje, fem caser i Mediekreativitet, fem caser i Mediekanal og hele ti caser i Mediestrategi.

- I kategorien mediekreativitet ser vi heldigvis at hjemmekontor og korona gjennom 2020 ikke har satt en stopper for kreativitet og innsatsvilje med tanke på det å løfte arbeidet mange gjør fra «godt nok» til «ekstra ekstra godt» - og da med en god dose mediekreativitet for øke oppmerksomhet og gi fantastiske resultater. Heldigvis. Og så er det jo en kjensgjerning at vi alltid kan gjøre mer; være mer kreative og utfordre enda mer både oss selv, mediene og kundene våre. Men vi sitter nå med en shortlist med fem sterke bevis på at selv i motbakke så leter vi med lys og lykt etter måter å stå ut på som er verdt å premiere – og det er vi veldig glade for og inspirert av, forteller Lena Sarset, juryleder for mediekreativitet.

Her er årets shortlist-kandidater:

Mediestrategi

 • PHD for Coop - Obs Pelsfluencer
 • OMD for Telenor Norge - Telenor T-We
 • OMD for Orkla Foods - Mr.Lee: Atter en nudelkonge
 • Mediacom for Tine - Best etter
 • Mediacom for Diplom-Is - De som vet, de vet
 • OMD for Asan - Ta vare på intimiteten
 • Starcom for Rikstoto - Alle kan vinne til, og med du
 • OMD for McDonald’s – «Junk Food»: Fra skjellsord til kvalitetsstempel
 • Starcom for Burger King - Gourmet Grill - A very fancy burger
 • Starcom for Høyskolen Kristiania - Et skoleeksempel

Mediekreativitet

 • PHD for Coop - La flammene gjøre jobben
 • Mediacom for Diplom-Is - De som vet, de vet
 • Zenith by Publicis for Findus - En dynamisk middagsplanlegger
 • Zenith by Publicis for Brynild - Vent på Dent - Flip to Change
 • PHD for Coop - Obs Pelsfluencer

Mediekampanje

 • Schibsted Partnerstudio for Helsedirektoratet, FHI, IMDi - Slik bygget vi et nyskapende og flerspråklig innholdsunivers i Norges største nyhetsmedie
 • Schibsted for ORKLA - På Alles Lepper!
 • Schibsted for Kondomeriet - Slik kom Schibsted inn bakdøra
 • Aller Concept Store for Telenor T-We - Strømmer til T-We

Mediekanal

 • Aller Media for Helsedirektoratet - Stopptober 2020
 • Egmont People for Helsedirektoratet - #SPØRMER
 • Hegnar Media for ALD Automotive AS - Mer enn et magasin
 • Adlink for ASAN - Ta vare på intimiteten
 • Amedia Innholdsbyrå for Coop Prix - Kan lokale stemmer løfte kjedens satsing på frukt og grønt?