Ifølge VG fikk hopplandslagets sponsorer denne helgen et brev signert av markedskoordinator for hopplandslaget, Arne Åbråten, som sier følgende:

«Ledergruppa i Hopp har nå fremmet et forslag til løsning som bør føre til at konflikten mellom ledelsen i skiforbundet og hoppfamilien bilegges. Ledergruppa i hopp og Hoppkomiteen håper på en positiv mottagelse av forslaget fra forbundets generalsekretær».

Bakgrunnen for brevet er at sportsjefen for hopplandslaget gjennom 17 år, Clas Brede Bråthen, har vært uønsket i jobben etter at kontrakten hans går ut til våren. Han har blitt anklaget for uakseptabel atferd i arbeidslivet og dersom konflikten ikke finner en løsning, har sponsorene til hopplandslaget truet med å trekke all sin økonomiske støtte.

Kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, vil ikke gå i detaljer på hva de skal diskutere, men han bekrefter til VG at de har kalt inn til møte.

Opplysningene til VG innebærer at Bråthen vil få en stilling som toppidrettssjef for hopp med ansvar for det sportslige, og at han mister ansvaret for administrative oppgaver. Forslaget til løsningen i konflikten innebærer også at arrangementssjef, Ståle Villumstad, får ansvaret for de administrative oppgavene i en ny stilling som «hoppsjef».