En av festivalene som ikke kunne ha truffet bedre med gjenåpningen av Norge, er musikkfestivalen By:larm som går av stabelen i Oslos gater fra 30. september til og med 2. oktober.

Som kjent meldte statsminister Erna Solberg fredag at landet skulle gjenåpnes lørdag klokken 16. Det er under en uke før By:larm åpner dørene.

Les også: Event-topp Jan Fredrik Karlsen om gjenåpningen: - Det er en euforisk følelse

Pressesjef for By:larm, Erik Egenes erkjenner at de var heldige med timing og ser frem til en festival uten restriksjoner.

- Det er helt sjukt. Det er ikke så mye mer å si. by:Larm var den siste store festivalen før tiltakene ble satt inn i mars i fjor, og by:Larm er den første store festivalen etter gjenåning. Det blir rett og slett en gjenåpningsfest for Norge, sier Egenes.

By:Larm er et todelt arrangement som har både en festivaldel og den konferansedel. Festivalen henter inn mindre og mer ukjente artister som får prøve seg i det store rommet. Band som tidligere har spilt på by:Larm er blant annet Kaizers OrchestraKvelertak og Aurora. I år står blant annet rapperen Isah på line-upen.

Nå lover pressesjefen en festival som skal arrangeres på godt gammelt vis, slik vi kjente den før korona.

- Det kommer nye spillekåte artister og det blir bare helt sjukt. Det kommer til å koke. Folk skal danse som faen! Det skal være øl-kliss over hele gulvet, folk skal slå hjul. Ja, alt, sier en ekstatisk Egenes.

Han forteller at de har måttet planlegge to festivar i hodet samtidig. En med tiltak - og en uten tiltak. Nå er han lettet over at det ble sistnevnte alternativ.

- Jeg er veldig lettet. By:larm går over 12-13 scener og nå kan vi slippe folk fritt mellom, istedenfor at vi måtte satt det opp slik at folk måtte sitte ved bordene hele kvelden. Nå skal det hoppes og danses foran scenene. Og man kan gå mellom de store scenene til de mindre intimkonsertene, sier Egenes og lover såpass trøkk at festivalen skal skrive seg inn i historiebøkene.

- Dette blir den tidenes festival i By:larms historie. Det er one for the books. Det er der du skal være neste helg for å gjenåpne Norge, sier han.

Les også: Strim blir hovedsponsor for By:larm: - En perfekt match