OL i Tokyo er i gang for fullt, og i går kom det et foreløpig klimaks da hekkeløper og gullfavoritt Karsten Warholm løp finale, vant OL-gull og det på ny verdensrekord. Parallelt har Gjensidige også laget en ny reklamefilm med den ferske gullvinneren fra nattens øvelser under årets sommerleker i Tokyo.

- Ambisjonen vår er at dette skal skape engasjement som bygger merkevaren og påvirker mersalg av bilforsikring. Da filmene ble lansert internt før OL skapte det stor begeistring blant våre ansatte. Vi håper både eksisterende og potensielt nye kunder setter pris på filmene, sier sponsorsjefen i Gjensidige, Stian Grøstad, til Kampanje.

Gjensidige, som sponser både Friidrettsforbundet og Karsten Warholm, utfordret denne gangen filmproduksjonsselskapet Go Electra til å lage en litt utradisjonell bilforsikringskampanje i forbindelse med OL og regissør Johan Kaos utviklet ideen om en serie filmstunts som skulle vekke både oppmerksomhet og nysgjerrighet.

- Vi håper folket er glad for at Gjensidige, som en stor samfunnsaktør og idrettssponsor, støtter både breddeidretten og de norske idrettsheltene som er i aksjon under OL, sier sponsorsjefen.

Ideen som først blir satt på lufta er om OL-mesteren Karsten Warholm klarer å komme seg over en sportsbil i full fart?

- Vi kunne selvsagt ha laget noen enkle sponsorplakater med en smilende utøver og en tekst som sier «bilforsikring». Men Gjensidige ønsket å skape noe mer iøynefallende. Gjennom tidligere samarbeid er begge parter blitt trygge på hverandre, så da var det ingen vits i å holde noe tilbake, sier regissøren.

I filmen tar Gjensidige og Go Electra seerne med bak sceneteppet under produksjonen av stuntet med Karsten Warholm. For selv om sportshelten, treneren og bilen er forsikret, er det mye som kan gå galt når man skal hoppe over en sportsbil i full fart. Produsent Stine Hope, som nylig startet opp i byrået, utdyper:

- Filmene har som hovedformål å fange oppmerksomheten til Gjensidige og deres bilforsikring. I løpet av snaue fire sekunder får OL-publikumet ulike versjoner av det som i realiteten er et godt gammeldags filmtriks. Dette er i tillegg fulgt opp med lengre bakomfilmer i sosiale medier, en bakomfilm som ikke avslører trikset, og en som viser hvordan alt ble filmet, sier hun.

Se hvordan alt ble filmet her: