Det var NRK som omtalte saken først.

I kampanjen låner Bufdir plass på emballasjen til First Price og Adams Matkasse i tillegg til McDonald's og Vålerenga idrettsforening. De samarbeider også med lokale aktører på regionsnivå.

- Å få muligheten til å minne folk om denne praten i hverdagen, på produkter de bruker hver dag, synes vi er en fantastisk mulighet. Vi håper på mange spontane samtaler om fosterhjem i de tusen hjem, sier Mari Trommald, direktør i Bufdir.

Kampanjen som benytter seg av flere uvanlige medieflater rulles ut i løpet av høsten.

- Det uvanlige med kampanjen er at vi har fått låne plass til budskapet vårt hos kjente merkevarer. Felles for disse merkevarene er at de er til stede og i bruk der familien samles. Det er en fantastisk mulighet for Bufdir og Bufetat å få budskapet plassert så tett på situasjoner der det er naturlig å starte disse samtalene, sier strategisk rådgiver i Atyp Marius Jensen, som legger til at det er plass til flere samarbeidspartnere i kampanjen.

Bufdir håper nå på å sette i gang samtaler om fosterhjem rundt om i landet gjennom kampanjen «Tusen spørsmål til de tusen hjem». For selv om flere enn tidligere er positive til å bli fosterforeldre, så er det fortsatt en mangel på fosterhjem. Det viser en undersøkelsen gjort av Sentino på vegne av Bufdir.

- Undersøkelser viser at veldig mange i Norge er positive til å ta imot et fosterbarn. Hele 17 prosent sier at det å bli fosterforelder er aktuelt for dem enten nå eller på sikt. Det er godt nytt. For akkurat nå venter over 200 barn og unge på et trygt og godt hjem, skriver Bufdir på sine hjemmesider.

Nå skal Bufdir minne det norske folk på å ta praten om muligheten for å bli et fosterhjem gjennom husholdningsprodukter.

- Det å bli fosterhjem er en prosess som gjerne tar litt tid. Å snakke om det i familien, er et av de første og viktigste skrittene for å starte denne prosessen, sier Trommald.

I en pressemelding står det at budskapet i kampanjen er ment å være en helt uforpliktende oppfordring til å ta en samtale om temaet som er så viktig for mange barn og unge i Norge. Totalt 10.569 barn og unge bodde i fosterhjem ved utgangen av 2020, og 31 prosent av dem bodde i fosterhjem i familie eller nære nettverk.