Bettingselsakapet ComeOn som i reklamesammenheng har markert seg gjennom et større samarbeid med den tidligere norske landslagsspileren og fotballproffen, John Carew, setter pengene på nye løsninger. I stedet for jobbe videre med et reklamebyrå, henter de inn sin egen reklamemann. 

- Da vi fant den perfekte spisspartneren til John Carew, var det bare å få signeringen i boks, sier ComeOn Groups Stian Røsvik Bjørstad til Kampanje. 

Kreatøren Jens Gundersen, som Come on Group nå har hentet inn i en fast stilling, har tidligere blant annet jobbet hos Schjærven, MKNorway og Dinamo.

Ansettelsen av Gundersen innbærer samtidig at bettingselskapet nå skroter reklamebyråer som mellomledd. I fjor gikk de til McCann Oslo etter fem år hos Schjærven. Bjørstad forteller at kontrakten de i fjor inngikk med McCann, var en løpende kontrakt. 

- Hvorfor valgte dere å avslutte kontrakten etter så kort tid? 

- Vi ble enige om å avslutte den ganske tidlig i samarbeidet, ettersom vi begge så at dette ikke var verdens beste match. No hard feelings, sier Bjørstad. 

Les også: Bettingselskap trekker seg fra sponsoravtale - E-sportforbundet mister millioninntekter

Satser på ComeOn:

- Hovedoppgavene mine vil ligge i Norge, men å jobbe internasjonalt er jo selvsagt også noe enhver kreatør ønsker seg, sier Jens Gundersen. Nå blir han fast ansatt i bettingselskapet ComeOn. Foto: ComeOn

- Kjempemulighet til å utvikle meg
Bjørstad forteller at ComeOn har lært Gundersen å kjenne gjennom sitt tidligere samarbeid med Schjærven.

- ComeOn! har gjennom flere år laget de best likte reklamefilmene i spillkategorien, og her har Jens vært helt sentral. Nå skur vi til samarbeidet enda et par hakk og henter ham som heltidsspiller, sier Røsvik videre. 

Gundersen sier at ComeOn Group har flere merkevarer å jobbe med, og flere som kommer.

- Både i Norge og internasjonalt. Å få lov til å sitte på den andre siden av bordet og ta ulike brands til markedet med basis i strategisk og taktisk merkevarebygging er en kjempemulighet til å utvikle meg videre. Det er også inspirerende å skulle skape resultater for en bestemt oppdragsgiver som hele tiden med et enormt resultatkrav i en krevende bransje med mange aktører, sier Gundersen videre. 

Han blir også en del av det internasjonale strategiteamet hos ComeOn Group, som har en portefølje på over 20 merkevarer og satsningsområder i Europa, Asia og Nord-Amerika. 

- Hovedoppgavene mine vil ligge i Norge, men å jobbe internasjonalt er jo selvsagt også noe enhver kreatør ønsker seg. Å få input på hva som skjer i Canada, Japan og større europeiske markeder er svært verdifullt, sier Gundersen.

- Ble ofte kræsj
I følge Bjørstad er valget om å fremover droppe samarbeid med byråer en bevisst strategi de har valgt for enkelte av sine merkevarer for å «komme raskere i mål». 

- I kreative prosesser har vi ofte funnet oss selv i et merkelig bermuda-triangel med tre ulike oppfatninger av oppgaven. Reklamebyråene har hatt behov for eierskap til idè og retning, samtidig som produksjonsbyråene tolker retningen i forhold til sine budsjetter og forventninger. Fra vår side har vi gjerne en tredje oppfatning av hvordan merkevaren skal fremstå. Da blir det ofte kræsj. Vår erfaring er at produksjonsselskapene stadig blir flinkere til å dekke opp de tradisjonelle tjenestene reklamebyråene tilbyr, og derfor velger vi nå å en modell der vi løser det kreative hovedsakelig in-house og vi velger produksjonsbyrå selv, sier han. 

Bjørstad avviser at avgjørelsen om å droppe eksterne byråer henger sammen med Lotteritilsynets offensiv for å fjerne utenlandsk spillreklame fra norske skjermer.

- Lotteritilsynet driver med sitt, og vi driver med vårt. Det er status quo. Vi har plenty av penger som skal brukes på annonsering og massevis av reklameflater som skal fylles. I motsetning til hva norske myndigheter ønsker å gi inntrykk av, så går den internasjonale spillbransjen så det griner for tiden.