XXLs opplevde en inntektsnedgang på en halv milliard kroner i andre kvartal og konsernsjef Pål Wibe er ikke fornøyd.

- Vi er ikke fornøyd med salget og utviklingen i markedsandel, men vi leverte solide resultater, nær rekordnivåer, sier Wibe i rapporten.

Der skriver XXL-ledelsen også de vil skjerpe markedsføringsinnsatsen fremover.

Det bekrefter kommersiell direktør i XXL, Kjersti Jamne, overfor Kampanje.

- Vi går nå gjennom alt vi gjør på kampanjesiden og vi skal «tune» i alle led av markedsføringen og kommer til å ha ekstra trykk på salg. Vi snur hver stein for å sikre at vi er mest mulig effektive, og prioriterer salgsutløsende kommunikasjon høyt for å drive topplinjen, sier Jamne.

- Dette er ikke noe «hokus pokus», men handler om å ha knallgode tilbud på attraktive produkter fra kjente merkevarer. I tillegg må vi ha store nok volumer av de varene vi velger å ha på tilbud, forsetter Jamne.

Jamne sier videre at gode kampanjer ikke bare handler om markedsføring, og at XXL allerede har justert kampanjestrategien.

- Vi har over lengre tid jobbet med hvordan vi gjennomfører kampanjene våre. Gode kampanjer er mye mer enn bare markedsføring. Vi har kuttet ulønnsomme kampanjer og har ryddet godt opp i varelageret vårt, sier Jamne.

Les også: Ny XXL-topp velger seg reklamebyrå: - Vi kunne tenke oss et nytt blikk på det kreative