Allerede i 2018 gikk Rema 1000 inn som hovedsponsor for håndballgutta i fire år, men dagligvarekjeden kan allerede nå skrive under på en ny fireårsavtale.

- At dette gjøres ett år før eksisterende avtale utløper, er et tegn på at begge parter er veldig fornøyd med hverandre. For Norges Håndballforbund er det viktig å sikre seg partnere som tenker langsiktig. Det gjelder Rema 1000 for håndballgutta, Gjensidige for håndballjentene og ikke minst vår generalsponsor Posten og Bring, sier kommersiell sjef i Norges Håndballforbund (NHF), Jan-Erik Aalbu.

- Måtte du overbevise Rema 1000 med tusen grunner for å fortsette å være håndballsponsor ?

- Ha, ha, nei, vi klarte oss med noen færre grunner, sier Aalbu til Kampanje. 

Les også: Rema-reklamen mangler fortsatt 966 grunner: - Det er tynn markedsføring når man kun klarer å komme med 34

- Sikrer trygge rammebetingelser
Aalbu sier Rema 1000 «kom inn som et friskt pust for tre år siden.» Nå tegner de seg altså som sponsor frem til sommeren 2026, men Aalbu vil ikke kommentere avtalens størrelse.

- Vi er svært glade for at vi har kommet til enighet om en lang kontraktsforlengelse. Denne sikrer håndballgutta trygge og solide rammebetingelser. De har utviklet seg til å bli ett av verdens beste landslag, og avtalen med Rema 1000 legger til rette for at de kan fortsette sin gode utvikling, sier Aalbu.

Les også: Her går håndballgutta fem på i ny Rema 1000-reklame

- Viktig å støtte opp
Og det har vært en begivenhetsrik periode for Rema 1000. Siden 2018 har laget tatt to medaljer på tre mesterskap.

- Det er fantastisk at Rema 1000 ser verdien i å assosiere seg med hele norsk håndball fra topp til bredde. Vi i Rema 1000 er veldig fornøyde med samarbeidet med NHF. For oss er det viktig vi kan støtte opp rundt bredde og topp gjennom landslagene våre, sier sponsorsjef i Rema 1000, Vidar Riseth

Han sier dagligvarekjedene «ønsker å bli med på å utvikle norsk håndball i fremtiden, så flere unge får muligheten til å oppfylle sine drømmer»

- Vi har håndball for kvinner og menn og vi er både i topp og bredde, sier Riseth.

Tidligere var Rema 1000 tungt inne i fotball, men har de siste årene vridd pengebruken mer over mot håndball. I tillegg til å sponse håndballandslaget, er Rema 1000 også ligasponsor for den øverste divisjonen i seriespillet, både for kvinner og menn. Da Kampanje snakket med sponsorsjef Vidar Riseth sist sa han følgende om bakgrunnen for å flytte sponsormidler fra fotball til håndballen.  

- Det er veldig mange sponsorer på fotball og vi har derfor valgt en strategi inn mot håndballen. Alle våre kjøpmenn er veldig glade i håndball og vi ser jo alle mann på TV før og etter jul på de store mesterskapene. Vi føler også at når det blir litt mindre haller så kommer vi tettere på kundene enn på fotballen og håndball er i dag den nest største idretten og er den idretten som vokser mest hvert år, sa Riseth den gang. 

Les også: Rema 1000 kutter Norway Cup og vil heller ha håndball - Kiwi løper etter rivalen på fotballbanen