Tidligere denne uken kunne Finansavisen omtalte regnskapstallene til Varner-gruppen og der kom det frem at 2020 ikke ble noe stort jubelår for Varner-brødrene, som driver kjeder som Dressmann og Cubus. Spesielt omsetningen i førstnevnte ble rammet hardt av koronakrisen, og falt fra 3,4 milliarder til 2,5 milliarder.,

Professor i innovasjon ved Norges Handelshøyskole, Tor W. Andreassen, mener Varner «er blitt værende for lenge med sin gamle forretningsmodell».

– Varner henger igjen i det gamle konseptet sitt og tror at å åpne en ny butikk med støy og musikk skal automatisk føre til en kassasuksess. Men det holder ikke, sier Andreassen til Dagens Næringsliv.

Les også: Varner-gruppen med milliard-milepæl på nett - men gikk på giganttap i fjor

Han mener også Varner også har et merkevareproblem med sine største kjeder Dressmann og Cubus.

- Det er noe gubbeaktig med Dressmanns merkevare og Cubus blir litt forrige tirsdag-konsept. Det skjer ikke noe der, det gamle bare ruller videre. Cubus er i lavprissegmentet med høyt volum, og i markedet i dag er mange mer opptatt av høyere kvalitet og å få ned kjøpsfrekvensen. Kundene er villige til å betale en høyere pris for produkter som varer lenger, sier Andreassen til DN. 

Andreassen er også ansvarlig for NHHs kommersielle innovasjonsindeks, som måler kundenes totale vurdering av virksomhetens innovasjonsevne, og der er Cubus den kleskjeden som ligger nederst.