Navn: Astrid Bergmål

Alder: 39

Stilling: Leder i Virke Reiseliv

- Hvor går årets ferie?

- Sommerferien går til Vestlandet. Og til høsten blir det Hellas, sol og strand.

- Hva slags sommer blir dette for reiselivsnæringen - blir den bedre enn i fjor, eller har Delta-varianten ødelagt feriedrømmen?

- For de som jobber mot det norske markedet blir den god, men kort. Vanligvis varer en sommersesong fra mai-september, men i år blir det nok flest gjester i skoleferien. Det vil ta tid før de utenlandske turistene er tilbake som før. For de som selger utenlandsreiser er det fortsatt tøft. Men jeg krysser fingrene for at Delta ikke ødelegger og at det kommer flere lettelser fremover.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du? 

- Jeg vil ta med tre gode venner, som jeg har sett alt for lite siden mars 2020. Og på menyen står det skalldyr, og litt bobler i glasset. 

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom? 

- «22. juli - og alle dagene etterpå» av Tonje Brenna og «Skinnliv» av Oda Malmin ligger klare. Og så skal jeg se «Pørni» en gang til. 

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister?

- Det føles veldig hypotetisk. Men jeg tror det kan bli bra med Trygve Slagsvold Vedum i en ny rødgrønn regjering. 

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen? 

- Jeg ble med sønnen min på fotballkamp, jeg spiste ute og jeg reiste til Trondheim for å besøke Virke-medlemmer. Alt sammen har jeg savna masse!

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året?

- Jan Christian Vestre i Vestre har imponert lenge. Bærekraft gjennomsyrer alt virksomheten gjør, og det siste året har han også vist at han tenker nytt ved at virksomheten bygger møbelfabrikk og opplevelsespark i ett på Magnor. Det er utrolig kult og inspirerende at målet hans ikke bare er å skape nye produkter når Vestre bygger møbelfabrikk, men også å skape opplevelser.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- Jeg er jurist og jeg tror jeg ville valgt det igjen. Mest av alt fordi det åpner så mange dører. 

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent? 

- Vi har hoppa av hjemme hos oss. Det er helt latterlig dyrt!   

- Speedo - yay or nay? 

- Yay til at folk skal få ha på seg akkurat det de vil.