Med 300 Kari Traa-truser i en vareautomat hadde Maja.no i samarbeid med Morgenstern tatt turen til Munch Brygge i Bjørvika onsdag for å presentere sin nye kampanje.

- Sommer og badesesong er også høysesong for UVI – urinveisinfeksjon. Vi har fokus på at jenter og kvinner ikke burde bli sittende for lenge i vått badetøy, men bytte til en tørr truse for å unngå UVI, sier Martine Flatlie, markedssjef i Maja.no.

- I tillegg til oss er det sykepleiere her som kan svare på spørsmål og informere badegjestene om UVI, fortsetter hun.

Munch Brygge ligger kun et steinkast fra Sørenga og har utviklet seg til å bli én meget populær badeplass i hovedstaden, kanskje spesielt for unge voksne. Lokasjonen var derfor perfekt for maja.no sin nyeste kampanje.

- Alle jenter er i fokus hos oss. Men vår primærmålgruppe er jenter og kvinner fra 16 til 30 år, med en sekundærgruppe opp til 40 år, sier Flatlie.

Bryter ned tabuer
Maja.no er blitt kjent for å ikke være beskjedne i sine kampanjer. De har tidligere vekket oppsikt med gratis klamydiatest til innbyggerne i Hemsedal etter Ex on the Beach-innspilling, og tøyset med kolonial.no i frekk kampanje.

Denne gangen er det truser fra automat, og filminnspilling med fokus på å bytte til tørt undertøy, som skaper oppsikt.

- Vi skal spille inn en liten film for å få frem budskapet. Vi har fått med både influensere og følgere av Instagram-kontoen vår til å delta, forteller Flatlie, som roser engasjementet fra følgerne.

Flatlie har selv lang fartstid i byråbransjen, men i fjor byttet hun beite og ble medeier i maja.no. Nå ønsker hun å ufarliggjøre den medisinske terminologien gjennom humoristiske kampanjer og tydelig kommunikasjon.

- Vi ønsker å bryte ned tabuer med en annen ordlyd og humor. Den vanlige oppfatningen av leger er at de er veldig seriøse personer i hvite frakker. Vi prøver å spre budskapet vårt mer på målgruppens premisser. Dette gjør vi for å vekke et engasjement og skape en dialog, sier Flatlie.

Gikk raskt
Det var reklamebyrået Morgenstern som først gikk til maja.no med idéen. Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg forteller at det gikk lynraskt fra idéen ble presentert, til automaten så klar på brygga.

- Aldri før har det vært så aktuelt å snakke om kvinnehelse. Og nå er det høysesong for urinveisinfeksjon, så idéen om å dele ut gratis truser falt inn ganske naturlig. Vi presenterte idéen for to uker siden, og nå står automaten her. Det er kult og det er takket være flinke folk i alle ledd, sier Mortensen og Graf Stenberg.

- Det er det som er så gøy å jobbe med Maja.no. Man har en ganske stor kreativ frihet, og det er litt deilig, legger Mortensen til.

Drøye med glimt i øyet
Den digitale legetjenesten ble startet opp i fjor og raskt vokst seg store i Norge. De aller fleste kampanjene blir gjennomført for første gang i år, og skal vi tro Flatlie så kommer de ikke til å gi seg med de dristige kampanjene med det første.

- Vi har så vidt begynt. Planen er å lansere i utlandet til neste år, sier Flatlie og fortsetter:

- Dessuten tror jeg folk liker at vi har litt tøysete språk og at vi tøyer strikken litt ekstra. Vi blir vel sett på som litt drøye i vår kategori.

- Men hvorfor er det viktig for en nettjeneste å være fysisk tilstedeværende?

- Fordi det er viktig å møte folk på steder hvor budskapet er relevant, hvor man er plassert i riktig kontekst og hvor det er naturlig å prate om disse tingene. Og selvfølgelig for å komme målgruppen i møte på deres premisser, sier Flatlie som håper at truseautomaten kan stå på brygga ut badesesongen.