I desember ble det klart at det var Kiwi som skulle overta rollen som generalsponsor for Norway Cup. Men i mai kom beskjeden mange hadde fryktet.

- Det er med tungt hjerte vi må meddele at Norway Cup 2021 er avlyst for andre året på rad, skrev arrangør Bækkelaget Sportsklubb på Norway Cups egne hjemmesider.

Dette vil si at også avtalene Norway Cup har med sine samarbeidspartnere går i vasken i år.

- Det betyr at sponsorene ikke får sponset det de ønsket. Vi får heller ikke inntekter siden avtalen er å sponse arrangementet. Avtalene henger sammen med produktet, og i år blir det ikke arrangert turnering grunnet gitte smittevernstiltak, sier Pål Trælvik til Kampanje.

Misset to av tre cuper
Trælvik tok over som generalsekretær i Bækkelaget Sportsklubb og Norway Cup i 2019 etter mange år i mediebransjen. Han debuterte som sjef for Norway Cup det samme året som han ble generalsekretær, men etter et godt første år har det blitt to utfordrende år for Trælvik og Norway Cup. Han er likevel ikke bekymret for statusen til verdens største fotballturnering, tross avlysninger.

- Jeg tror ikke det har så særlig stor betydning for utenom frafallet i idretten. Det ble ikke organisert noen cuper i fjor, og heller ikke i år. Hadde Norway Cup vært det eneste større arrangementet som hadde blitt avlyst, så hadde det vært mer dramatisk, sier Trælvik som legger til at også de store fotballcupene Dana Cup i Danmark, og Gothia Cup i Sverige er avlyst.

Det som derimot skaper hodebry, er tilstanden rundt vertskapsklubben.

- Det kritisk for alle frivillige aktører med sponsoravtaler, for de får ikke kompensasjon for sponsoratet. Det er ikke dramatisk for Norway Cup, men det er det for Bækkelaget SK som jobber med å arrangere turneringen, sier Trælvik.

Satser på 50-årsjubileum
Selv med årets dystre beskjed om at arrangementet nok en gang måtte avlyses, så er ikke Trælvik redd for manglende sponsorer til neste år.

- Vi begynner allerede denne sommeren med å lete etter sponsorer til neste år. Vi har en ganske bra «sponsorpool», men vi jobber alltid med å utvide den. Og til neste år – 2022 – er det jubileumsår for Norway Cup. Da fyller vi 50 år. Det kommer til å bli et heidundrende gjenåpningsarrangement, forsikrer Norway Cups generalsekretær.

- Men kommer dere til å gjøre noe for å aktivisere sponsoratet mellom dere og noen av deres samarbeidspartnere angående 2021?

- Vi legger trøkket på 50-årsmarkeringen i 2022, svarer Trælvik.

Stang ut for Kiwi
Etter flere år med Rema 1000 som generalsponsor for Norway Cup, var det Kiwi som i desember overtok den rollen. De skulle vært generalsponsor for første gang i år, men debuten lar vente på seg til neste år.

- Vi synes selvsagt det er trist og leit at cupen blir avlyst i år. Spesielt kjedelig er det for de mange barn og unge som har gledet seg, skriver pressekontakt i Kiwi, Kristine Aakvaag Arvin, i en e-post til Kampanje.

Arvin fortsetter:

- Avtalen med Norway Cup er en del av Kiwi storsatsing på fotball og eren langsiktig avtale. Vi ønsker å spille på lag med fotballen, og har satset både på breddefotballen, Norgesmesterskapet for kvinner og herrer, A-landslaget kvinner og Norway Cup. Nå ser vi heller frem til neste års turnering. Sammen skal vi lage tidenes jubileumsturnering i 2022 hvor Norway cup feirer 50 år.

Les også: Rema 1000 kutter Norway Cup og vil heller ha håndball - Kiwi løper etter rivalen på fotballbanen