Fotball-EM 2020 har pågått i en uke og Coca-Cola er en av mange store annonsører som bruker fotballfesten til å bygge merkevaren sin. Selskapet, som er en av mesterskapets sponsorer, har vært en fast del av de mange pressekonferansene før kampene, men da superstjernen Cristiano Ronaldo valgte å skyve vekk to Cola-flasker, skapte han en ny EM-trend.

Les også: Ronaldo hylles for Coca-Cola-nekt - EM-sponsoren vil ikke kommentere vrakingen

I etterkant av Ronaldos oppfordring til å drikke vann, har flere spillere valgt å lage show rundt sponsorproduktene.

Spillere kastet seg på trenden
Først ut var Frankrikes Paul Pogba som fjernet en Heineken-øl fra podiet. Italias brennhete Manuel Locatelli tok deretter «en Ronaldo» og flyttet Cola-flasker vekk fra midten av podiet.

Da Skottlands John McGinn skulle ha pressekonferanse, var Cola-flaskene borte, noe midtbanespilleren kommenterte med en «no Coke?».

Russland-trener Stanislav Cherchesov tok like så godt og åpnet en av de produktplasserte Cola-flaskene under sin pressekonferanse, før Ukrainske Andrij Jarmolenko, som foreløpig siste spiller ut, skjøv til seg både Heineken- og Cola-flaskene til seg og sa «kontakt meg», før han brøt ut i latter. 

Uefa er lei
EM-arrangør Uefa og Martin Kallen, Uefa-direktøren for EM-2020, har nå gått lei alt oppstyret rundt sponsorene deres.

Ifølge BBC har Kallen nå påminnet spillerne om kontraktene signert av landene før turneringen.

- Vi bøtelegger aldri spillere direkte fra Uefa sin side, vi vil alltid gjøre dette gjennom de deltakende nasjonenes forbund og så får de se om de ønsker å ta det med spilleren. Vi går ikke direkte til spilleren for øyeblikket, uttalte turneringsdirektøren. 

Les også: NRK sparte 100 korona-millioner på bortfall av sport - men i år kommer EM-regningen med full styrke